Kilo vermeyi başaran kişilerin 5 ortak özelliği

Kilo vermek zor bir süreç. Peki sizce bunu başarabilen insanların ortak özellikleri nedir?

Hiç kilo vermeyi başarıp güzelce incelen birine dikkatle baktınız mı? Sizce onun sırrı neydi? Kilo vermek ne kadar zorlu bir süreç gibi gözükse de başarıyla kilo veren insanların bazı özellikleri birbiryle aynı. Hal böyleyken başarı şans eseri oluşmuş gibi görünmüyor. Kilo vermeyi başaran insanlarda olan 5 ortak özellikle, siz de fazla kilolarınızdan daha kolay kurtulabilirisiniz.
6 1
Kilo vermeyi kafaya koyan insanlar sosyal destek arar. Kilo vermeye çalışan insanlar kendileriyle aynı şikayeti olan, başarmaya çalışan veya başarmış kimseleri görmek, onlarla konuşmak ve onlardan motive edici cümleler duymayı seviyor. Grup halinde kilo vermeye çalışan insanların, bireysel kilo vermeye çalışan insanlara göre 4 kat daha fazla olduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Bu nedenle eğer kilo vermeyi kafanıza koyduysanız, çevrenizde destek verici bireyler olmasına izin verin.
6 2
Yediğiniz gıdaları takip etmeniz gerekiyor! Kilo vermeyi başaran insanlar tükettiği besinleri not alıyor. Hafta boyunca not aldıkları besinlerin haftanın bitişinde kalori değerlerini kontrol ediyor ve değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirmeler sonucu aldıkları enerjileri, proteinleri, yağ ve şeker oranlarını belirleyip, diğer hafta ona göre bir liste yapıyorlar.
6 3
Sorumluluk almayı bilin… Yukarıda belirttiğimiz iki ipucu size kilo verme konusunda oldukça yardımcı olur. Bu iki maddeyi birleştirip kendinize göre bir rota belirlemeniz kilo vermeniz açısından çok faydalı olur. Diğer insanlarla kendi diyet listeniz karşılaştırmak, verdiğiniz kilolar hakkında konuşmak sizi oldukça motive eder ve bu sayede daha fazla kilo vermiş olursunuz. Yediklerinizi günlük tutar gibi her gün not almanız ise, size adeta bir kontrol noktasında kendinizi tartma, ölçme hissi verir. Bu sayede kendinizi adeta bir diyetisyene gidermiş gibi kontrol altında hissedersiniz. Bu noktadaki en önemli şey yediklerinizi not alırken kesinlikle çok dürüst olmalısınız.
6 4