Kimler alkali diyet yapabilir?

Alkali diyet, vücuda zararlı asitli yiyecekleri azaltıp alkali besinleri artırarak vücudun PH seviyesini dengede tutmayı amaçlıyor. Peki, bu diyeti kimler yapabilir?

Alkali diyet, vücuda zararlı asitli yiyecekleri azaltmaya dayanır. Her besinin kendine ait bir PH değeri vardır, bu değer besinlerin asidik ya da alkali olduğuna işaret eder. Her besin vücutta sindirime uğradıktan sonra hücrenin kimyasını asit ya da alkali değere çevirir.
11 1
Sindirildikten sonra hücreleri alkaliye doğru yönlendirecek bir beslenme tarzının benimsenmesine ‘alkali beslenme’ ya da ‘alkali diyet’ denir. Bu yaklaşımı savunanlar asitli yiyecekleri azaltıp alkali besinleri artırarak vücudun PH seviyesini dengede tutmayı amaçlar.
11 2
Asitli yiyecekler kendi arasında üçe ayrılır: Az asitli besinler: İnek sütü yoğurdu, kaymak, tereyağı, yumurta sarısı, kuzu eti, hindi eti, tavuk, sakatatlar, portakal, ananas, elma, dut, papaya, nar, beyaz üzüm, mandalina, olgun muz, mandalina, fındık, ceviz, buğday ruşeymi, tam tahıllı ekmek, kestane, mısır.
11 3
Orta asitli besinler: Dana eti, organ etleri, deniz ürünleri, hazır yoğurt, kuru meyveler, siyah çay, Türk kahvesi, ketçap, mayonez, hardal, ayçiçek yağı, mısır, pamuk yağı, mısır unu, arpa, yulaf, çavdar, fıstık.
11 4