Kirpikleri uzatmanın yolları!

Kirpiklerin seyrekleşmesini önlemenin yolu onlara bakmaktan geçiyor. Sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzaması için de bu bakım önerilerini deneyebilirsiniz.

Güzel ve etkileyici bakışlar için öncelikle uzun ve bakımlı kirpiklere sahip olmamız gerekiyor. Kirpiklerimiz de saçlarımız gibi uzuyor, kırılıyor, dökülüyor ve seyrekleşiyor. Dökülen kirpikler saç gibi hemen yeniden çıkmıyor. Yeni, gür ve uzun kirpikler için uzun bir zaman beklemek gerektiğini unutmayalım. Kirpiklerimizin de saçımız ve cildimiz gibi bakıma ihtiyacı var. İşte kirpikler için bakım önerileri:
4 1
Düzenli ve dengeli beslenin! Saç ve tırnakta olduğu gibi kirpiklerin uzaması sağlıklı beslenmeye bağlı. C vitamini, riboflavin ve biotin içeren besinler tüketilmelidir. A, D, E ve K vitaminleri de kirpik ve saç uzamasında etkilidir. Makyajla uyumayın! Gece boyunca gözlerinizde kalan rimel ve eyeliner kirpik diplerinin hava almasını engeller. Kirpiklerin güçsüzleşmesine ve dökülmesine neden olur. Yatmadan önce kirpik diplerinizi temizleyin.
4 2
Maskara ve kirpik kıvırıcı Sürekli maskara kullanmak kirpikleri güçsüzleştirir ve dökülmelerini neden olur. Haftanın en az 2 günü rimel kullanmayın. Kirpik kıvırıcı kullanımını ise en aza indirin. Kirpik perması ve ipek kirpik uygulaması ise kirpiklerinize zarar verir. Doğal yağlardan faydalanın! Kirpikleri besleyen yağların başında hint yağı ve zeytinyağı geliyor. Her gece bir pamuklu çubuğa döktüğünüz yağ ile kirpiklerinize bakım yapabilirsiniz. Daha kısa sürede uzamasını sağlayacaktır.
4 3
E vitamini Kirpik uzatmada en etkili yöntemlerden biri de E vitamini. Kirpikleri besler, onarır ve güçlendirir. Gece yatmadan önce pamuklu çubuk yardımıyla kirpiklerinize uygulayabilirsiniz. (E vitamini yağı eczanelerden alınabilir.) Kirpik diplerine masaj Günde birkaç dakika bakım yağlarıyla kirpik diplerine masaj yaparak kan akışını hızlandırabilir ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.
4 4