Tehlikeli ağrılar hangi hastalıkların habercisi?

Ağrıların işaret ettiği hastalıklar

Ayaklarda ve bacaklarda yanma/ağrı


Çoğunlukla şeker hastalığının ilk belirtilerden biri olan ayaklardaki ve bacaklardaki yanmaları çok ciddiye almazlar. Oysa bu belirti hem şeker hastalığına işaret eder hem de sinirlerde bir hasar olabileceğini gösterir.

Yüksek glukoz düzeyleri sinir harabiyetine sebep olduğu için geceleri ayak ağrıları ve kramplara neden olabilir.

Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma da şeker hastalığının belirtileri arasındadır.
7 1

Göğüs, boğaz, çene, omuz, kol ya da karın ağrısı



Göğüs ağrısı çoğunlukla kalp krizinin belirtisidir. Fakat bilmeniz gereken kalp krizi ilk olarak ağrıyla değil başka şikayetlerle başlar.

Kardiyologlar ağrının beklenmemesi gerektiğini söylüyorlar. Kalp hastaları genelde göğüslerinde bir baskı olduğunu ve bu durumda ellerini göğüslerine götürerek orada bir ağrı olduğunu savunurlar.

Bu sorun ayrıca çene, boğaz, sol omuz ya da kolda ve karında da görülebilir. Eğer yaş itibariyle böyle bir risk varsa ya da kalp hastası olma riskiniz varsa daha ciddi davranmalısınız.

Kadınlarda ise kalp hastalığı belirtileri genelde şişkinlik ve karın ağrısı şikayetiyle başlar.
7 2

Sırtta ya da kürek kemiği arasında ağrı



Bu şikayet genelde romatizmanın işaretidir. Fakat bazen kalp krizi riski de olabilir. Ana atardamarda bir tehlike olması durumunda ani bir ağrı saplanabilir. Böyle bir risk taşıyan kişilerde yüksek tansiyon da görülebilir.
7 3

Karın ağrısı



Apandisit olabilir mi? Şiddetli bir karın ağrınız varsa bu apandisit olabileceği gibi pankreasta bir problemin, mide ülserinin işareti de olabilir.
7 4