18 Ağustos dolunay ve ay tutulması etkileri!

18 Ağustos dolunay ve ay tutulması etkileri nasıl olacak? Tutulmanın enerjileri dolunaya göre çok daha güçlüdür ve etkileri bir kaç aylık bir döneme yayılabilir. Duygularımız, ruh ve beden sağlığımız bu dönemde daha hassas olabilir.

Hava elementinin sabit nitelikli burcu Kova Zodyakta on birinci evi yönetir. Kova dolunayı gelecek hedeflerimiz, hayallerimiz, ideallerimiz, toplumsal ve evrensel konular, özgürlük, eşitlik, adalet, devrim, yeni buluşlar, bilim, teknoloji, elektrik, elektronik, uzay, astronomi, astroloji, organizasyonlar, grup faaliyetleri, arkadaşlarımız ile ilgili olayları daha fazla gündeme getirebilir. Yeniayda başlamış bazı düşüncelerin ve girişimlerin olgunlaştığı ve sonuç verdiği bir dönemde olacağız. Gerek kendi gerekse çevremizdeki kişilerin yaşamlarında kontrol dışı ani gelişmelerle karşılaşabiliriz. Aslan-Kova aksında yerleşen Ay ve Güneş, bireysel istekler, kişisel egolar, hırslar ile toplumsal kavramlar, kitlelerin menfaatleri arasında çekişmeler yaratabilir.
16 1
Dolunay haritasında Akrep burcu yükselirken, Ay ve Güneş haritanın 4-10. ev aksını aydınlatacak. Kariyer, toplum önündeki statü, ün, otorite kavramları, liderler, yöneticiler, devlet, aile, yuva, vatan, topraklar, gayri menkuller, güvenlik, geçmiş değerler, atalar, kökler bu ev alanında yer alır. Ülkemizin Akrep Güneş’i dolunayın yükseleni ile birleşiyor. Aynı zamanda natal Jüpiter ve ilerlemiş Ay, dolunay derecesini kareliyor. Halk, kamu alanı, ordu ve güvenlik güçleri, memurlar, çalışanlar, yöneticiler, liderler, devlet ve devletin imajı Kova burcunun yenilikçi, isyankar, devrimci ve özgür enerjilerinden etkilenecek. Bir yandan da Koç burcundaki Uranüs ile Yay burcunda birleşmek üzere olan Satürn ve Mars hızlı, sert, ilginç ve sürpriz durumlarla ülkemizi karşılaştırabilir.
16 2
Dolunay ülkemizin natal Merkür Satürn kavuşumuna üçgen açı yapacak. Hukuksal alanlarda ve anayasada değişim, yeni yasalar, dış ülkelerle yaşanabilecek bazı yasal süreçler, anlaşma ve sözleşmeler kadersel değişimleri tetikleyebilir. Dolunay yöneticisi Satürn’ün natal Ay düğümlerimizle kare açı yapması karşı koyamayacağımız, geçmişten gelen etkileri, hakedişleri vurguluyor. Şu dönemde önemli sıkıntı ve ızdıraplarla karşılaşsak da arınmak ve şifalanmak için bu şart görünüyor. Geçmişin alışkanlıkları ve bağımlılıkları ile değil, geleceği şekillendirecek yeni yapılandırmalar ve düzenlemelerle uğraşmalıyız. Başak burcunda birleşen Merkür ve Jüpiter bu anlamda bize destek olabilir.
16 3
Kova burcu bedenimizde ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi ve toplar damarları, varisleri yönetir. Bu dönemde kalp, dolaşım ve tansiyon sorunları da artabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün bu bölgeleri zorlamamak ve dinlenmek doğru olacaktır.
16 4