Limonu saça sürmek çok faydalı

Yemeklerde ve salatalarda kullandığınız limonu saçlarınızda kullanmaya ne dersiniz? İşte limonun saçınıza sağladığı faydalar.

Limon genellikle yemeklerde salatalarda damak tadımızı şenlendiren besinler arasında yer almaktadır. Peki, yemeklerde ve salatalarda kullandığınız limonu saçlarınızda kullanmaya ne dersiniz? İşte limonun saçınıza sağladığı faydalar...
6 1
Kadınlar genellikle limonu saçlarının rengini açmak için kullanırlar. Limon içerisinde doğal asidik maddeler ve yüksek miktarda c vitamini barındırması açısından renk açmanın yanında saça ve saç derisine mucizevî faydalar sağlamaktadır.
6 2
Saç derisine uygulanan limon seç derisinde oluşan konak ve saç derisi problemlerini gidermeye yardımcı olmaktadır. Saç derisine uygulanan limon, kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olarak, saç derisine oksijen gitmesine yardımcı olur. Böylelikle saç dökülmesini önleyerek, saçlarınızın gürleşmesine yardımcı olur.
6 3
Limon suyunun bakterileri ve mikropları öldürücü etkisi vardır. Şampuanlar ile karıştırılarak kullanılabilir. Aynı zamanda saçlarda yağ dengesini korumaya yardımcı olan limon suyu saç sağlığını korurken yağ bezlerinin fazla yağ üretmesini engeller.
6 4