O kadınların cilt güzelliğinin sırrı bunda saklı!

Macar kadınları dillere destan cilt güzelliği ile dünyada meşhur. Yapılan araştırmalara göre bu kadınların güzel bir cilde sahip olmasının sırrı ise likopen!

Ciltte doğal bronzlaşma sağlayıp, gerginlik, parlaklık ve canlılık sağlayan likopenin güzelliğe katkısı yeni değil aslında… Yıllar öncesine kadar dayanmakta. Hatta öyle ki; araştırmaya da konu olan Macaristan’ın Balaton Gölü kıyısında yaşayan kadınlar, likopeni cilt bakımında kullandılar. Likopen pek çok besinde bulunuyor. Balaton’lu kadınların ciltleri için tercih ettiği likopenli besin ise domatesti.
4 1
Macar kadınlarının pişmiş domates eriyiklerini yüzlerine sürerek güneşten korundukları, geceleri kullandıkları domatesli kremlerle ileri yaşlarda bile genç görünmeyi başardıkları biliniyor. Yüze sürülen likopen ayrıca kırışıklıkları da önlüyor. Tüm bunların yanında domatesin mucizelerine en iyi örnek olarak gösterilecek efsanevi kişi, Sophia Loren. Dillere destan güzelliğinin sırrı da domates püresi ve zeytinyağı karışımı ile elde ettiği likopende saklıydı.
4 2
Domates maskesi tarifi 1 adet orta boy büyüklüğündeki domatesi yıkayın ve kabuklarından ayırın. Ardından rendeleyip suyunu çıkartın ve suyunu süzün. Sonra macun haline gelinceye kadar un ekleyin ve karıştırın. Macun haline gelen maskeyi yüzünüze sürün ve 5 dakika bekletin. Sonrasında ılık suyla yıkayın. Eğer cildinizin kuruluğundan şikâyetçiyseniz macun kıvamını bozmayacak şekilde biraz zeytinyağı ekleyip maskeyi aynı şekilde yüzünüze uygulayabilirsiniz.
4 3
Domatesin cilt güzelliğine faydaları -Domates ve domates ürünlerini tüketirseniz cildinizdeki likopen miktarı artacak ve doğal olarak bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız. -Ayrıca likopen oranı yüksek bir cilt, güneşin zararlı ışınlarından korunur. -Beslenme uzmanlarının ortak görüşü domatesin cildinizi ultraviyole ışınlarından koruduğudur. -Domates ve domatesli ürünler cildinizin oksijen almasını sağlayarak yaşlanmayı ve kırışıklığı geciktirir. -Günde 200 g. kadar pişmiş domates yemek cildinizin genç görünmesi sağlar. -Likopen değeri yüksek losyon ve kremleri cildinize direk sürdüğünüzde hafif bir bronzlaşma ve ışıltılı bir ten rengine sahip olabilirsiniz.
4 4