Muğla'da deprem sonrası Prof. Ercan uyardı: Gelecek 3 hafta...

MUĞLA açıklarında meydana gelen deprem, 'yeni depremler olacak mı?' sorusunu beraberinde getirdi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan önemli uyarılar.

Gökova Körfezi merkezli olarak meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremi değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Övgün Ahmet Ercan, bu bölgede daha büyük bir deprem beklenmediğini söyledi.
9 1
YOĞUN OLARAK SÜRECEK! ''Depremin süresi 16-17 saniyedir. Bu uzun bir süredir'' diyen Ercan, depremin yaklaşık 3-4 atom bombası gücünde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ercan, "Bu depremin ana deprem olduğu, ardından daha büyük bir depremin gelmesinin şaşırtıcı olacağı kanısındayım. Artçı depremler gün boyu, ayrıca gelecek 3 hafta yoğun olarak sürecektir. Bunların büyüklükleri 5.2’ye dek varabilir" diye konuştu.
9 2
Deprem uzmanından uyarı: Artçılar 3 hafta yoğun olarak sürecektir Bodrum’da yıkım görülmemesinin 2007 deprem yönetmeliğinin başarısı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ercan şöyle devam etti:
9 3
''BODRUM KALESİ YIKILMADIYSA...'' "Bu yönetmelikle sağlam yerde sağlam yapılar yapılmıştır. Türkiye büyük bir sınavdan başarı ile çıkmıştır. Bodrum’daki yapılar 6.6’lık bir depreme kadar dayanıklıdır. Ancak köylerdeki yığma yapılarda hasar görülebilir. Bodrum Kalesi’nin 6.3’lük bu depreme dayanabilmesi çok iyi bir şeydir. Bodrum Kalesi yıkılmadıysa, bölgedeki turistik tesislerin ve yazlık konutların yıkılması zaten beklenemez. Bodrum’un zemine topraktan oluşmamaktadır, kayadan oluşmaktadır.
9 4