Fifth Avenue vitrinleri ile muhteşem bir yolculuk!

Kasım ayı özel vitrin tasarımlarını da beraberinde getirir. Fifth Avenue üzerindeki 125.yılını kutlayan Bergdorf Goodman’ın bu seneki vitrinleri ise New York’daki tüm karışıklığa rağmen yine her zaman olduğu gibi görülmeye değer.

9 Kasım’da tüm dünya şakınlıkla güne başladı. Amerika Birleşik Devletleri tercihini yapmış, Donald Trump başkan seçilmişti. İlk andan itibaren ırkçı ve ayrımcı bir tutum sergileyen Trump’un seçilmesinin yankıları hala sürmekte. New York’un en işlek caddelerinden biri olan Fifth Avenue da, Trump Tower’un konumu dolayısı ile bu kargaşadan fazlasıyla nasibini alıyor. Trump karşıtı gösterilerin merkezi haline gelen binanın etrafı, Donald Trump’ın eşi Melania ve küçük oğlu Barron’ın Beyaz Saray’a taşınmayabileceği haberi ile daha da kalabalıklaştı.
15 1
Eşi ve oğlunun yanısıra Donald Trump’ın da vaktinin çoğununun New York’daki Beyaz Saray olarak bahsedilmeye başlayan binada geçmesi bekleniyor. Haliyle etrafında bulunan bir çok mağaza da bu durumdan oldukça kötü etkileniyor. Hemen Trump Tower’ın yanında bulunan ve önü polis tarafından tamamen kapatılan Gucci mağazası gibi bir çok Fifth Avenue mağazasına müşteriler ulaşmakta zorlanıyor.
15 2
Bunların yanı sıra, kasım ayı, özellikle bir buçuk ay içerisinde Şükran Günü, Noel ve Yılbaşı gibi üç ayrı özel gün kutlayan ABD için kış tatil sezonu demek oluyor.
15 3
Bu dönemde bir çok mağaza vitrinlerini süslerken özel tasarım ve dekor tercih ediyor. Endüstri devriminden sonra cama kolay ulaşım ve dolayısıyla vitrinlerin büyümesi ile yaygınlaşan bu geleneğin öncülerinden biri de Bergdorf Goodman.
15 4