Mükemmel sofra kurmanın 4 kuralı!

Yemek takımında neler olması gerektiğinden örtü seçimine, sofra diziliminden süslemeye, bilmeniz gereken tüm kuralları sıraladık.

İster günlük isterseniz de özel bir davet olsun, sofra kurmak ciddi bir iştir. Görünürde her ne kadar kolay gibi gelse de, detaylar işin içine girince karmaşık ve içinden çıkılamayan bir görüntüye sebep olabiliyor. Sizin için hazırladığımız 4 unutulmaz ve pratik kural ile mükemmel bir sofra hazırlayabilirsiniz.
5 1
1. Yemek Takımında Neler Olmalı? “Zaten çok kalabalık değiliz” demeden, öncelikle kaç kişilik yemek takımı alacağınıza kesinlikle iyi karar vermelisiniz. Takım sayıları artıkça içindeki parçalar da bir o kadar çoğalıyor. Çorbalığı, servis tabağı, peçeteliği kürdanlığı derken kalabalık bir set ile karşılaşırken “aman ihtiyacım olmaz, bu biraz gereksiz “ gibi cümleler sarf etmemenizi öneririz, çünkü set içindeki her bir parça muhakkak sofranızın vazgeçilmez bir parçası olacaktır. Bir sürü marka ve bu markaların kampanyaları elbette sizi cezbedecektir. Karar vermeden önce “takımın içinde neler olmalı, atladığım bir şey var mıydı acaba?” kaygısını check etmeniz için en önemlilerini sizin için belirledik; “Çorbalık, Çorbalık Kapağı, Pasta Tabağı, Servis Tabağı, Çukur Tabak, Kayık Tabak, Kayık Tabak, Komposto Kase, Sosluk, Sos Tabağı Çay Fincanı, Çay Fincan Tabağı, Kahve Fincanı, Kahve Fincan Tabağı, Peçetelik, Tuzluk, Biberlik, Kürdanlık” ELMAELMA’nın önerisi yemek takımları için TIKLAYIN!
5 2
2. Nasıl Bir Örtü Kullanmalıyım? Masa örtüsü seçimi, en az yemek seti seçimi kadar önemlidir. Çünkü sofranızda kullanacağınız parçaları en iyi şekilde gösterecek bir detay var ise bu örtüdür. Günlük; sabah ya da öğlen yemekleri için daha sade hatta kir tutmayan örtüleri kullanabilirsiniz. Ancak özel davetler için biraz özenmemiz gerekiyor. Burada söyleyebileceğimiz en önemli detay; masa örtünüz ve peçeteleriniz arasındaki uyumdur. Masa örtünüz ile aynı desen, aynı renk ve tonlarını kullanmanız gözü yormayan bir sofra hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Masa örtüsü kullanmak istemiyorsanız “masamın rengini ve şeklini seviyorum” diyorsanız runner örtülerle de gayet göze çarpan bir sofra hazırlayabilirsiniz. ELMAELMA’nın önerisi masa örtüleri için TIKLAYIN!
5 3
3. Nasıl Dizmeliyim? Eskiden beri sofra dizilimini birçoğumuz garipsesek bile aslında bu düzenin tamamen bizim kullanım rahatlığımız için olduğunu söyleyeyim. Aşağıdaki görselde gördüğünüz üzere çatal, bıçak ve kaşıkların düzeni hep aynıdır, geriye kalan mutfak aksesuarlarını kendi göz zevkinize ve kullanım rahatlığınıza göre konumlandırabilirsiniz. Yemek çatalı tabağın soluna Yemek bıçağı tabağın sağına Yemek kaşığı tabağın sağına, yani bıçağın dışına Balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına Balık bıçağı tabağın sağına, yemek bıçağı dışına Meze çatalı tabağın soluna, diğer çatalların dışına Meze kaşığı tabağın ön kısmına Çerez ve pasta çatalı tabağın ön kısmına Çerez ve pasta bıçağı tabağın ön kısmına (yalnız unutmayalım keskin tarafı tabağa, sapı sağa doğru, çatalın yanına olacak şekilde konumlandırmalısınız) Su bardağı tabağın sol ön kısmına Şarap bardağı su bardağının sağına Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına Yağ ve sirke sofranın ortasına yakın Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine Meyve tabağı ortaya Ekmek tabağı ortaya Ve son olarak peçetelik ise servis tabağının soluna konulmalıdır. ELMAELMA’nın önerisi takımlar için TIKLAYIN!
5 4