Osmanlı döneminin ilginç seks tavsiyeleri!

Osmanlı döneminin seks metinleri olarak bilinen 18. yüzyılda yazılmış Cüce Mahmud'un ‘Bahname’ adlı eseri dönemin seks yaşamına ışık tuttuğu gibi güzellik kriterleri ile ilgili de bilgiler içeriyor.

‘Bus olunacak yerler’ (Öpülecek yerler) Mâlum ola ki mahbubenin (sevgilinin) bus olunacak yerleri yanakları, dudakları, gözleri, alnı, gerdanı, sinesi (Göğüs dekoltesi bölümü) ve gözbebeği etrafı olup billur gibi olursa lezizdir. Bu mevzilerde boğaz sadâları ederek doya doya öpüp okşayalar.
11 1
Şehvetin belirtileri İmdi, anlayış sahibi kişiler derler ki, avradın ağzı büyük olursa ferci ( vajina) geniş olur. Alt dudağı kalın olursa fercinin iki dudağı da kalın olur. Alt dudağı ince olursa ferci kuru olur. Burnunun ortası yumru olursa cimâya (cinsel ilişki) rağbeti az olur. Yüzü büyük ve yoğun olursa poposu küçük ve ferci dar olur. Baldırları etli olursa şehvetli ve cimâya karşı koyamaz olur.
11 2
Profesör İlter Uzel’in 'Osmanlı'nın En Seksi Sırları' adlı kitabında ise bir kadının güzel sayılabilmesi için bulunması gereken kriterler, cinsel ilişki için uygun zamanlar, isteksizliği önlemenin yolları anlatılıyor.
11 3
Erkeklerin beğendiği kadınlar Osmanlı döneminde erkeklerin gözünde güzel kadın olmak için siyah saçlı, siyah kaşlı, siyah kirpikli ve kara gözlü olmak gerekiyor. Uzun boylu, uzun saçlı ve uzun boyunlu olmak da güzellik kriterleri arasında. Güzelliğin diğer bir ölçüsü de eller, ağız, ayaklar ve göğüslerin küçük olması.
11 4