Playboy dergisinden tarihi karar!

1963 yılından günümüze yayın hayatına devam eden dünyaca ünlü erkek dergisi Playboy, yeni tasarımının bir parçası olarak artık çıplak kadın fotoğrafları yayınlamama kararı aldı.

Çıplak kadın yerine şuh pozlar Dünyaca ünlü erkek dergisi Playboy, seks içerikli çıplak kadın resimleri ve haberleri yüzünden twitter ve facebooka giremeyince tarihi bir karar aldı. Ünlü erkek dergisi Playboy bundan böyle çıplak kadın fotoğrafı kullanmayacak. Playboy dergisinin Amerikalı sahipleri, internetin çıplaklık olgusunu çağ dışı kıldığını ve pornografik dergilerin artık ticari olarak pek mantıklı olmadığını söylüyor. BBC Türkçe servisinin aktardığı habere göre, Playboy’un "tümüyle çıplak olmasa da şuh pozlar takınmış kadın fotoğraflarını" kullanmaya devam edeceği belirtiliyor.
5 1
1970’lerde 5,5 milyon tiraj Geçen ay yapılan ve derginin kurucusu ve editörü Hugh Hefner'in katıldığı bir toplantıda bu kararın alındığı belirtiliyor. Playboy dergisinin tirajı 1970'lerde 5,6 milyon adet iken bugün 800 bin civarında.
5 2
Seksle ilgili her şey bir tık uzakta Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, Playboy yöneticileri, 1953'te yayımlanmaya başlayan derginin, öncülük ettiği değişikliklerin gerisinde kaldığını ifade ediyor. Playboy İcra Kurulu Başkanı Scott Flanders, "O mücadele verildi ve kazanıldı. Bugün seksle ilgili aklınıza gelebilecek her türlü şey bir tıkla elinizin altında. Bu dönüm noktasında artık eski kalıyor" dedi.
5 3
İlk sayısı 1953'de yaynlandı Playboy, 1953 yılında ilk sayısını Marilyn Monroe'nun süslediği kapağıyla yayına başlamıştı. Günümüzde diğer yayıncılarla rekabette zorlanan Playboy, internet kullanımının yaygınlaşıp, seksle ilgili içeriklere erişimin kolaylaşması nedeniyle de okuyucu kaybediyor.
5 4