Ramazan'da sağlıklı beslenmenin kuralları!

Ramazan boyunca hatalı beslenmek reflü, mide bulantısı, hazımsızlık, baş ağrısı, yorgunluk gibi şikayetlere ve kilo problemine neden olabiliyor. Peki, Ramazan’ı sağlıklı geçirmek için neler yapılabilir?

Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, Ramazan’da düzenli ve dengeli beslenerek olası sağlık sorunlarının önüne geçebileceğini ve uzun süren açlıkla başa çıkılabileceğini söylüyor. Öçal’ın Ramazan’da sağlıklı beslenme tavsiyeleri ise şöyle:
14 1
İftarı ikiye bölün İftarda boş mideye aniden yüklenmek hazımsızlık ve reflü nedeni olabiliyor. Bunun için iftarı 2 öğün şeklinde yapmaya özen gösterin. İlk öğünü çorba yanına salata ile yapın.
14 2
Bu ilk öğünden 30 dakika sonra protein kaynağı olan etli ya da tavuklu veya balıklı bir ana öğün yemeğinin yanına sebze yemeği olacak şekilde ikinci öğünü yapın. Ardından sahura kadar 1-1,5 saat arayla iki ara öğün yapmayı da ihmal etmeyin.
14 3
Karbonhidratlara dikkat! Karbonhidrata dayalı bir öğün (pilav, makarna, pide ve tatlıdan zengin) uzun saatler açlık nedeniyle düşen kan şekerinin hızla yükselmesine ve insülin salınımının artmasına neden oluyor.
14 4