Kışı fit geçirmek isteyenler için 12 bütünsel beslenme tavsiyesi

Bütünsel Beslenme Uzmanı Bersu Ekinci sonbaharı ve kışı sağlıklı ve fit geçirmek isteyenler için 12 bütünsel beslenme tavsiyesi hazırladı.

Bizler etrafımızı çevreleyen doğa ile uyum içerisinde yaşıyoruz ve hareketlerimiz de doğaya göre değişiklik gösteriyor. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte, soğuyan iklim bizi hem psikolojik hem de fiziksel anlamda etkiliyor. Kışın canlılar yavaşlar ve enerji depolar, bazı hayvanlar da kış uykusuna yatar. Kış mevsimi insanlar için de bahar için enerji depolama ve güç toplama mevsimidir. Tıpkı doğanın kendisi gibi, biz insanlar da kış aylarında yavaşlıyor, bahara hazırlık yapıp enerji depolamaya çalışıyoruz.
16 1
Dünya, tüm canlıların kendilerini çevreleyen doğa ile uyum içerisinde yaşadığı ahenkli ve bütünsel bir varlık. İnsanoğlu bu bütünsel varlığın bir parçası ve hareketlerini kendisini çevreleyen doğaya göre şekillendiriyor. Direkt ve dolaylı olarak iklimdeki değişiklikten etkilenen insan, bu değişimle ilgili psikolojik ve patolojik bir bağlantı kurmaya ihtiyaç duyuyor. Kış mevsimini konforlu, sağlıklı ve fit olarak geçirmek için ve bahar aylarına hazırlanmak için Bütünsel Beslenme Danışmanı Bersu Ekinci'nin önerileri var...
16 2
SABAH RUTİNİ Kış mevsiminde bizi çevreleyen doğada soğuk ve kuru bir hava hâkimdir ve çoğu zaman kendimizi huzursuz hissederiz. Birçoğumuz sabah karanlıkta uyanıp, hava aydınlanmadan evden çıkıyor. Buna soğuk ve yağışlı hava da eklendiğinde zihnimizde karamsar düşüncelerin ve huzursuzluğun çöreklenmesi son derece olağan bir durum. Kış depresyonundan uzak durmak için kendinize vakit ayırın ve bir sabah rutini belirleyin. Sabahları kendinize vakit ayırarak sıcak bir çay ya da ılık limonlu bir su hazırlayın ve 10 dakikalık bir keyif molası verin. Apar topar hazırlanıp, hızlıca evden çıkmak yerine kendinizi fiziksel ve psikolojik olarak rahatlatmış olursunuz.
16 3
SICAK YİYECEKLER TÜKETİN Soğuk ve çiğ yiyecekleri sindirmek için vücudumuz daha fazla enerji harcar.Yani vücudumuzun bizi hastalıklardan korumak için bağışıklık sistemimizde kullanacağı enerji azalır. Sıcak yiyecekler hem besleyici hem de rahatlatıcıdır. Sıcak bir çorba içtiğinizde zihniniz ve vücudunuz rahatlar. Bu nedenle kışın sıcak, dumanı tüten yiyecekleri tercih edin, hem vücudunuzu hem de ruhunuzu rahatlatın.
16 4