Seks isteğine düşman ikili!

Libidoyu etkileyen pek çok faktör sayılabilir. Ancak araştırmalar şeker ve karbonhidratın cinsel isteğin düşmanı olabileceğini söylüyor.

Karbonhidrat ya da şeker yediğimiz zaman pankreas, kandaki fazla şekeri (glikoz) temizlemek ve dengeyi tekrar sağlayabilmek için insülin salgılamaya başlıyor. Glikoz, şekerin bir formu ve vücut için öncelikli enerji kaynağı. Eğer glikoz hücrelerin kullanacağından daha fazla ise vücudumuzda yağ olarak depolanmaya başlanıyor.
8 1
Fazla şeker tüketmemiz, vücudumuzda insülin hormonunun fazla mesai yapması anlamına geliyor ve bu durum insülin direncine yol açıyor. İnsülin direnci kilo artışı ve tip 2 diyabete davetiye çıkarıyor. Ancak insülin direnci aynı zamanda libido, yani cinsel arzuyu da azaltan bir etki yaratabiliyor.
8 2
The Blood Sugar Solution kitabının yazarı Dr. Mark Hyman, yüksek insülin hormonunun yarattığı etkiyi şöyle açıklıyor: “Yarattığı onca sorunun yanı sıra, yüksek insülin seviyesi seks hormonları sorunlarına da yol açıyor. Ayrıca kısırlığa, istenmeyen tüylenmelere, saç kaybına, sivilcelenmeye, testosteron seviyesinin düşmesine neden olabiliyor. İnsülin kontrolden çıktığında, diğer hormonlar da onu izlemeye koyuluyor ve libidoda büyük düşüş yaşanıyor.”
8 3
Yüksek insülin hormonunun düşürdüğü testosteron seviyesi, vücutta kas kütlesi kaybı, yağ yakımının azalması ve cinsel istekde düşüşe neden oluyor.
8 4