Seks yapmayı bırakınca ne olur?

Seksin sağlık açısından pek çok faydası olduğu biliniyor. Peki, sekse ara verince vücutta ne oluyor?

Seksin ruh sağlığına, beden sağlığına, uykuya, depresyona yani neredeyse tepeden tırnağa pek çok faydası var. Örneğin seks sırasında oksitosin denilen bir hormon salgılanır ve bu hormon sadakat hormonu olarak bilinir. Yapılan araştırmalar da ayrıca iyi seks hayatı olan çiftlerin evliliklerinin daha uzun sürdüğünü ortaya koyuyor. Peki sekse ara verirseniz ne olur?
5 1
Libidonuzu kaybedersiniz cinsel dürtünüz söz konusu olduğunda kullanmadığınızda kaybedersiniz. Seks terapisti Sari Cooper, seksten uzak duran bazı hastalarının zamanla seks iştahını kaybettiğini söylüyor.
5 2
Adet sancılarınız artar. Adet döneminde sekse ara mı veriyorsunuz? Aslına bakarsanız adet döneminde seks yapmak adet sancısını önleyebilir. Orgazm olduğunuzda rahim kontraksiyonu yaşıyorsunuz ve bu durum kanın daha çabuk boşalmasını sağlıyor. Bu da adet sancılarını azaltıyor. Ayrıca orgazm, endorfin salgılamanızı sağlıyor.
5 3
Vajinal duvarlarınız zayıflar.  Bu durum özellikle menopoza giren kadınlar için geçerli. Düzenli olarak cinsel ilişkiye girmediğinizde yaşlandıkça vajinal duvarlarınız incelir ve seks acı vermeye başlar. Uzmanlara göre düzenli penetratif seks, menopoz döneminde vajinal sağlık için gerekli.
5 4