Selülitlere veda!

Selülit tedavisinin olmazsa olmazı: Selülit diyeti!

Havaların ısınmasıyla birlikte kışın kat kat kıyafetlerin altında sakladığınız kiloları vermeye ve selülitlerinizden kurtulmaya hazır mısınız?
9 1
Selülit tedavisinde uygulanan diyetin amacı selülit oluşumu ve ilerlemesine karşı önlemdir. Diyet yağ depolarını boşaltan, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan bir beslenme programını esas alır. Selülit diyeti, selüliti yok etmek için uygulanacak özel tedavinin bir parçasıdır. Diyetinize maydanoz, soğan, sarımsak, brokoli, portakal gibi rahatça bulabileceğiniz besinleri ekleyerek selülitlerinizle vedalaşmanız mümkün olabilir. Ancak diyet ve egzersizin bir bütün olduğu unutulmamalıdır.
9 2
•Su: Bol su içmek, kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar ve vücutta ödem oluşmasını engeller. •Keten Tohumu: Östrojen ve Omega 3 yağ asitleri içeriğiyle selülit tedavisinde kullanılır. Fitoöstrojenler, kolajen dokunun yıkılmasını önler. Omega 3 yağ asitleri ise kan dolaşımını rahatlatır.
9 3
•Kırmızı Biber, Kivi ve Portakal: İçerdikleri bol miktardaki C vitamini nedeniyle kolajen doku yapımında rol oynarlar. Deri altındaki bağ dokusunu güçlendirir. Brokoli, karnabahar, maydanoz ve yeşil yapraklı besinler C vitamini açısından zengin olan besinlerdir. •Soğan ve Sarımsak: Kan basıncı ve dolaşımın rahatlamasını sağlarlar.
9 4