Serinletici ve sağlıklı 6 içecek!

Aşırı sıcaklar, yüksek nemle birleştiğinde vücudumuzun sıvı ihtiyacı da artıyor. İşte hem bağışıklığınızı kuvvetlendirecek hem de metabolizmanızı hızlandıracak 6 içecek.

Zararları konusunda uzmanların sık sık uyarılarda bulunduğu gazlı içecekler, pek çok insanın günlük beslenmesinde yer alıyor. Oysa bunların yerine, sıcak havalarda hem serinletecek hem de sağlığınıza faydası olacak içecekleri tüketebilirsiniz. Beslenme programınıza koyacağınız bazı içecekler kalpten kansere kadar koruyucu etkisinin yanısıra bağışıklığınızı kuvvetlendirir ve metabolizmanızı da hızlandırır. İşte evde ve işyerinde kolayca hazırlayabileceğiniz 6 içecek.
7 1
En fit 6'lı Yaz günlerinde serinletmenin yanı sıra şifa deposu olarak da öne çıkan, kan şekerinizi dengeleyip metabolizmanızı hızlandıran 6’lı karışımın malzemeleri şöyle: Kabuk tarçın, 1 tutam nane, 1 tutam zerdeçal, 1 ince dilim limon, 1 tutam yasemin. Tüm malzemeleri kaynatılmış ve ılımış suda 10 dakika kapağı kapalı olarak demleyin. Süzdükten sonra içine buz parçaları atıp soğuk çay olarak tüketin. Bu tarif sayesinde hem serinleyin hem kan şekerinizi dengeleyip metabolizmanızı hızlandırın.
7 2
Yeşil çaylı limonata Bu çay serinletici etkisinin yanısıra zayıflamaya da yardımcı. Ancak şeker koymamaya kesinlikle dikkat edin. Şekersiz olarak içeceğiniz yeşil çaylı limonatanın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunuyor. Nasıl hazırlayacaksınız? Yeşil çaylı limonatanın malzemeleri; 1 litre su, 4 poşet yeşil çay, ¼ demet kıyılmış taze nane, 1 parmak büyüklüğünde taze zencefil (kıyılmış) ve 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu. Suyun yarısını kaynatıp ocağı kapatın. Yeşil çay poşetleri, nane ve zencefili ekleyip 30 dakika demlemeye bırakın. Süzerek bir sürahiye alın. Limon suyunu ve kalan suyu ekleyin. Buzdolabında soğuduktan sonra gün içinde limon dilimleri ekleyerek tüketin.
7 3
Çilekli smoothie Hazırlaması son derece kolay bir vitamin içeceği çilekli smoothie. Kendinizin hazırlayacağı bu karışım ile hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de serinleyeceksiniz. Çilekli smooothie için 200 gram çilek, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 5 küp buz gerekiyor. Çilekleri bir poşet içine koyun, buzlukta bekletin. Yoğurt ve sütü blendırda çırpın. Çilek ve buzları da içine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı bardağa koyun ve afiyetle için.
7 4