Sığınmacı ve sınır polisinin ilk görüşte aşkı!

Bazen aşk sınır tanımaz. Ne sınırlar, ne diller ne de ırklar aşka hükmedemeyebiliyor. İşte bir sığınmacı ile bir sınır polisinin, sınırda başlayan aşk hikayesi.

Nura Arkavazi ailesiyle birlikte geçen yılın başında Irak'tan yola çıkmış. Arkavazi, Makedonya'nın güneyindeki sınır kasabası Gevgeli'ye girdikten sonra burada bir gün kaldıklarını, ardından Sırbistan'a geçmek üzere Tabanovce'ye doğru yol aldıklarını söylüyor.
14 1
Sabahın erken saatlerinde Tabanovce'ye ulaşıyorlar. Nura Arkavazi, 300 kişilik sığınmacı grubundaki tek İngilizce bilen kişi olduğunu için, sığınmacılar ondan polislere ne zaman hareket edeceklerini sormasını istedi: “Sordum ancak tüm polisler Bobi'nin İngilizce bildiğini söyledi."
14 2
O günü anlatan Makedonyalı sınır polisi Bobi Dodevski ise eşiyle ilk kez bir mart günü karşılaştığını söylüyor. Bobi o gün normal şartlarda izinli olması gerekirken, amiri sığınmacı yoğunluğu nedeniyle kendisini işe çağırmış.
14 3
Eşini tanıdığı gün kadere inanmaya başladığını belirten Dodevski, Nura ile tanışmasını şöyle anlatıyor: "Nura'yı ilk bakışta fark ettim. Ondan önce çok insan geçiyordu ancak hiç kimse böyle bir izlenim bırakmadı. Gözlerinde özel bir şey vardı. Bana, sınırın açılıp açılmayacağını sordu. Ben de endişe etmemesi gerektiğini, hayatındaki her şeyin iyi olacağını söyledim."
14 4