Akla gelmeyen sinsice dişleri sarartan 9 neden!

Beyaz dişleri sarartan nedenler deyince aklımıza öncelikle çay, kahve, çilek, şarap, asitli içecekler ya da balzamik sirke gelir. Ancak bunların dışında da bazı etkenler dişleri sarartabilir.

Yeşil içecekler ve smoothieler Smoothieler ve buna benzer içecekler vücuda faydalı. Ancak bu içeceklerin içerisine konulan besinler diş rengini etkileniyor. İçeceklere koyduğunuz besinler eğer giyside leke yapıyorsa, bu leke etkisini dişlerde de gösterecektir. Bu sağlıklı içecekleri tüketmekten vazgeçmeyi elbette düşünmeyebilirsiniz. Ancak burada pipetten yardım alabilirsiniz. Leke yapan içecekler pipetle içilerek dişler korunabilir.
9 1
Yeşil çay Hepimiz siyah çayın dişlerde leke yapabileceğini biliyoruz. Ama yeşil çayın dişlerde grileşme veya sararmaya yol açabileceği aklımıza gelmez. Yeşil çay da siyah çay gibi dişlerde leke yapabiliyor. Diş rengini değiştirebilecek özelliklere sahip herhangi bir şey içtikten ya da yedikten 30 dakika sonra dişlerin fırçalanması koruma sağlayabilir.
9 2
Limonata Buz gibi bir limonata yazın sıcak günlerinde içinizi ferahlatır. Ancak limonata içerisindeki asit ve şeker, dişlere zarar verebiliyor. Limondaki asit, diş minesini aşındırıyor veya solmasına neden oluyor. Zarar gören diş minesi sonucunda dişin kemik dokusu ortaya çıkıyor. Diş kemiğinin asıl rengi sarı olduğundan dişler sararmış duruyor. Bu yüzden diş minesinin aşınmaması için özen göstermek gerekiyor.
9 3
Sporcu içecekleri Sporcu içeceklerinin de dişlerin rengi üzerinde etkisi bulunuyor. Mavi Gatorade’in çay veya kahveye göre rengi seyreltilmiş olsa da diş rengini etkilemesinin yanısıra, içerisinde bulunan yüksek miktardaki şeker de bakteriler için uygun ortam oluşturup, dişlerde çürümeye yol açabilir.
9 4