Siyah noktalar için maske!

Zaman içinde oksitlenen kir, yağ ve ölü hücrelerin gözenekleri tıkaması ile oluşan siyah noktalar; temizlenmemesi durumunda ise cilt yapısı için oldukça ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.

Cilde sürekli uygulanan kozmetik ürünler ve güneşte uzun süre kalmak gözenek oluşumunu zaman içinde arttırır. Bilindiği üzere siyah noktaların oluşumundaki temel etken ise cildin aşırı oranda yağ üretmesidir. Ergenlik ya da regl gibi hormon değerlerinde dengesizlik yaşandığı dönemlerde; vücuttaki yağ artışına bağlı olarak ciltteki yağ bezeleri daha hızlı büyüme eğiliminde olur. Ve oluşan bu gözenekler, zaman içinde dolmaya başlayacaktır. Aslında bu gözeneklere giden yolların tıkanması; siyah noktanızın zaman içinde sivilceye dönüşeceğini sizlere işaret eder.
10 1
Yani düzenli temizlenmeyen bir ciltte biriken bakteriler, tıkanan kanallarda enfeksiyona neden olacak ve zaman içinde yüzünüzde iz bırakmadan iyileşmesi oldukça zor olan sivilcelere sebebiyet verecektir. Elbette her siyah nokta sivilceye dönüşecek diye bir kural da yoktur. Ancak bilindiği üzere her sivilcenin başlangıcı, siyah nokta olarak kendini gösterir. Bu sebeple de siyah nokta temizliği, cildimiz için fazlasıyla önemlidir.
10 2
Siyah Noktalar Nasıl Geçer? Siyah noktaların ciltte oluşmasını engellemek sanılanın aksine pek de mümkün değildir. Ancak cildinizde oluşan bu akneleri azaltmak ya da temizlemek; tamamen sizin elinizde. Örneğin; her gün makyaj yapmak zorunda kalıyorsanız bile kesinlikle yatağa gitmeden önce cilt temizliğinizi yapmalısınız.
10 3
Hafta da belli aralıklarla uygulayacağınız peeling ve maskeler sayesinde de, cildinizi pürüzsüz bir görünüme kavuşturabilmeniz mümkün. Maske ve peeling için kozmetik markalarına tonlarca para dökmenize ise hiç gerek yok. Evde tamamen doğal meyve ve sebzeler ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz siyah nokta maskelerini cildinize uygulayabilir; böylece cildinizin, satın alacağınız üründeki katkı maddesinden kaynaklı zarar görmesini engelleyebilirsiniz.
10 4