Tandra yada tandrik seks nedir nasıl yapılır?

Tandra yada tandrik seks nedir? Tandrik sekste orgazm bildiğiniz gibi değil. Tandra ve tandrik seksle ilgili bilmeniz gerekenleri derledik.

Seks sadece iki kişinin birleşmesi mi yoksa çok daha fazlası mı? Birçok insan için hayatın temel dürtülerinden biri olarak görülen seksin Hint kültüründe yeri çok farklı. Tantrik seksle tanışarak bu kültüre adım atmaya ve sekse başka bir açıdan bakmaya ne dersiniz?
10 1
Tantra, birçoğumuz tarafından Buddha’nın sözleri olarak bilinse de aslında kelime olarak, dokuma tezgahına gerilen iplikler demek. Yani aslında Tantra kelimesiyle anlatılmak istenen tüm evrenin görünmez bağlarla birbirine bağlı olduğu. Tantra denince ilk akla gelen genelde seks oluyor. Fakat Tantra’nın astrolojiden yogaya kadar her şeyle ilişkisi var.
10 2
Tantra’da seks, cinsel bir birleşme değil ruhsal bir yolculuk olarak görülür. Cinsel dürtülerden öteye geçerek bilincin en üst seviyelerine ulaşmak da diyebiliriz. Buna Sanskritçe’de samadhi (yüksek bilinç) denir. Çünkü Tantriklere göre cinsel güç aslında evrenin temel gücüdür. Tantrik sekste bildiğimiz fiziksel cinsel birleşme şekilleri de kullanılabilir. Fakat ustalaştıkça tamamen sembolik meditatif tekniklere de kaymak mümkün.
10 3
Tantra’ya göre her kadın bir tanrıçadır (Şakti). Fakat bu tanrıça uykuda olabilir. Bir erkek kadına baktığında sadece o kadını değil, içindeki tanrıçayı görebilmeli, ama bunun için kadının kendi tanrıçalığının farkında olması gerekir. Halbuki günümüzde kadınlar olarak erkeklerle eşit olmayı o kadar önemsiyoruz ki bunun yolunun erkek gibi giyinip, davranmaktan geçtiğini sanıyoruz. Erkek gibi sert olmaya çalıştıkça kadınlığı unutuyor, içimizdeki tanrıçayı uyumaya zorluyoruz. Vücudumuz da, zihnimizdeki bu değişimi izliyor, kadın vücudunun alametifarikası kıvrımların yerini dümdüz vücutlar alıyor. Tantraya göre ise kadının erkekle eşit hissetmesi için güçlü olması gerekmiyor. Zaten kadın ve erkek tıpkı Yin ile Yang gibi, Ha ile Tha (güneş ve ay) gibi birbirinin tamamlayıcısı. Yani aslında kadına düşen sadece dişilikten keyif almasını bilmek.
10 4