Tırnak bakımında bunları yapmayın!

İş ve sosyal yaşamda, sağlıklı saçlar, cilt kadar önemli bir diğer şey, sağlıklı ve güçlü tırnaklar! Tırnaklarınız çabuk kırılıyorsa ve güçsüz olduklarını düşünüyorsanız işte tavsiyeler…

Tırnak etlerinizi kesmeyin! New York’lu Cildiye Uzmanı Dr. Dana Stern, “Tırnak etleri tırnağınızı, mantar ve diğer bakterilere karşı koruyan doğal bir bariyerdir. Manikür sırasında tırnak etlerinin kesilmesiyle bu doğal koruyucu yok olur." diyor. Ayrıca kırmızı şişliklere ve düzensiz bir görünüme de neden olur. En az tırnak etlerini kesmek kadar zararlı olan bir diğer şey ise onları itmek!
6 1
Sertleştirici ürünler kullanmayın! Dr. Stern, tırnak sertleştirici ürünlerin yarardan çok zarar getirdiğini söylüyor ve ekliyor, “Sağlıklı tırnaklar sert değildir. Bu noktada güç doğru anlaşılmalı. Tırnakların esnek olması kırılmalarını önler, sert olmasıyla sık sık kırılmalara sebep olur. Bu nedenle tırnaklarınızı sertleştirmekten kaçının.”
6 2
Aseton bazlı oje sökücüler Dr. Stern, aseton bazlı olan cila sökücülerin tırnakları çok daha fazla kırılgan bir hale getirdiğini söylüyor. Sıkça tercih edilmesi durumunda tırnağın yapısını bozacağını yaptığı çalışmaların kanıtladığını belirtiyor.
6 3
Metal törpüleri tercih etmeyin! Dr. Ravits, “Metal törpü kullanmayın, tırnaklarınıza zarar verebilir. Bir yandan başlayıp tek bir düzgün hareketle törpüyü birkaç kez tırnağın ortasına doğru çekin. Sağa ve sola hızlıca yaptığınız hareketler tırnaklarınızın kırılmasına neden olabilir.” diyor.
6 4