Türk halkı Survivor'ı neden izliyor?

Sözcü gazetesi yazarı Burcu Özen, herkesi ekrana bağlayan Survivor yarışmasının neden bu kadar çok izlendiğini araştırdı! İşte içimizdeki Survivor aşkının nedenleri...

Birçoğumuz için Survivor, şu sıralar televizyondaki en iyi program. Sabah işe gider gitmez ilk konuşulan konulardan biri mutlaka Survivor oluyor. Peki bu program neden bu kadar başarılı diye hiç düşündünüz mü? Sözcü Gazetesi yazarı burcu Özen, Survivor hakkında küçük bir analiz yaptı ve bu programa duyduğumuz tutkunun nedenlerini ortaya sermiş. Özen, Uzman Psikolog Özge Genlik'e programı izleyenlerin psikolojisini soruyor...
7 1
Genlik, bu tercihin en önemli sebebini Türk halkının heyecanı sevmesi ve sonuç odaklı olması olarak açıklıyor. Beyin “düşündüğü” ile “gördüğü” arasındaki farkı bilmez. Türk halkı yarışmayı izlerken oyunları oynayan yarışmacıyı izlediğinde beynindeki ayna nöronlar vasıtası ile izleyenin de beyindeki aynı bölge aktif oluyor. Bir başka deyim ile; yarışan ile izleyenin aynı beyin bölgelerinin aktif olması, izleme ihtiyacının temel zemini oluşturuyor.
7 2
Oyunlar boyunca salgılanan adrenalin hormonu; güç, heyecan, motivasyon, umut, hırs, mutluluk gibi birçok duyguyu tetikliyor. Biz ise en çok heyecan duygusunu deneyimlemeyi seven bir milletiz.
7 3
Türk halkı olarak “sonuç odaklı”yız. Survivor da nihai sonu olan ve her bölümde oynanan oyunların sonuçları ile biten bir yarışma, bu nedenle hemen sonucu görmek, hızlı ve çabuk yaşamak hoşumuza gittiği için izleme ihtiyacı hissetmemiz de bir diğer etken.
7 4