Ünlü dizinin çekildiği tarihi konak çürümeye terk edildi!

Bir zamanlar milyonları ekranlara kilitleyen tarihi konak, 1. Dünya Savaşı’nda askerlere de ev sahipliği yapmış. Şimdi ise çürümeye terk edildi.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı, Sakçagözü beldesinde bulunan ve yapımı 1916 yılına tarihlenen Hurşit Ağa Konağı, birçok filme ev sahipliği yaptı.
6 1
2002-2004 yılları arasında milyonları ekrana kilitleyen Zerda dizisinin çekiminin yapıldığı konak, Şubat 2005'te elektrik kontağından çıkan yangında büyük zarar gördü.
6 2
Yangından sonra kaderine terk edilen konağa, son olarak ise kış dönemindeki yoğun kar yağışı zarar verdi. Kamıştan yapılan çatısı karda çöken konağın, uzun sürecek restorasyon süreci nedeniyle bakım ve onarımı da yapılamıyor. Unutulmaya yüz tutan konak şimdi ise tavuklara kaldı.
6 3
Restore edilmemesi nedeniyle artık dizi yönetmenlerinin de ilgi göstermediği konağı yerli turistler de unuttu. Yangın öncesi değeri trilyonlara ulaşan konağı bugün çevredeki mahalle sakinleri bile unutmaya başladı. Dizi çekimlerinin olduğu yıllarda her gün 6-7 otobüs turistin ziyaret ettiğini belirten mahalleli, artık hiç turist gelmediğini ifade etti.
6 4