Vardiyalı çalışanları bekleyen tehlike!

Yeni yapılan araştırmalar, düzensiz çalışmanın özellikle de gece vardiyasının, hem kadınlarda hem de erkeklerde üreme kapasitesini düşürdüğünü ortaya koydu.

Ağır fiziksel zorluklara sahip, gece veya akşam çalışma gerektiren mesleklerde çalışan hem kadınlar hem de erkeklerin çocuk sahibi olma şansı düşüyor.
17 1
Fiziksel güce dayalı işlerin kadınlarda üremeyi olumsuz etkilediğini gösteren araştırma Boston'daki Halk ve Çevre Sağlığı Okulu tarafından yapıldı.
17 2
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu alanda yapılan ilk araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri aktardı: Kadının çocuk sahibi olmasında biyolojik kapasitesini çalışma yerinin etkileyip etkilemediği konusunda yapılan ve ilk olan bu çalışmada, mesleki faktörlerin üreme kapasitesine etkisi net bir şekilde ortaya konuldu.
17 3
Üreme sorunları nedeniyle tedavi gereksinimi duyan ve yaş ortalaması 35 olan 4 bin 723 kadın üzerinde yapılan araştırmada, kadınların işlerindeki fiziksel zorluklar ve dinlenme süreleri sorgulandı.
17 4