Vizyona giren filmler!

Bu hafta aralarında ‘Osmanlı Subayı, ‘Genç Karl Marx’ ve ‘Her Şey Mümkün’ filmlerinin de bulunduğu 10 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor.

Aşkın Çekimi (Their Finest) Filmin yönetmen koltuğunda ‘One Day’ ve ‘An Education’ filmleriyle tanınan Lone Scherfig'in oturuyor. Senaryosu Lissa Evans'ın romanından uyarlanan filmin başrollerinde Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy ve Jack Huston yer alıyor. 2. Dünya Savaşı sırasında ABD ve İngiltere İstihbarat Bakanlıkları, millete moral vermek amacıyla Dunkirk Tahliyesi'nden kurtarılan askerlerin öykülerini anlatan bir film çekmektedirler. Sekreterlik pozisyonuna başvurduğunu düşünen Catrin ise işe alınınca birden kendini bu filmin senaryo ekibinde bulur. Catrin, senaryo ekibinin başındaki Tom'un sayesinde savaşın tüm zorluklarına ve kötülüklerine rağmen içindeki umudu ve sevgiyi keşfedecektir.
10 1
Her Şey Mümkün Romantik-komedi türündeki filmin yönetmen koltuğunda Alper Babayağmur oturuyor. Senaryosu Ayşe Babayağmur ve Apa Mehmet Şen’e ait olan filmin oyuncu kadrosunda; Yetkin Dikinciler, Azra Akın, Goncagül Sunar, Mehtap Bayrı, Bahtiyar Engin, Kaan Girgin, Bora Sivri ve Haldun Dormen yer alıyor. İbrahim, kendi küçük dünyasında yaşayıp giden bir tesisatçıdır. Bir gün piyangodan büyük ikramiyeyi kazanır. Uzun bir tatile çıkmaya karar verir. Kaldığı otelde ünlü manken Pelin ile bir aşk yaşamaya başlar. Ancak gerçek göründüğü gibi değildir. İbrahim ünlü bir iş adamına ikizi kadar benzemektedir ve onun yerine geçmiştir. Her şey yolunda giderken Pelin ile İbrahim aşk yaşamaktadır. Bir yanda İbrahim'in geride bıraktığı gerçek yaşamı, bir yanda zengin dünyası. Mafya, ihanet, magazin dünyası karmaşası içinde kadınlar ipleri ele alacaktır.
10 2
Osmanlı Subayı (The Ottoman Lieutenant) Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve Prag'da çekilen filmin yönetmen koltuğunda Joseph Ruben oturuyor. Filmin senaryosu Jeff Stockwell imzasını taşıyor. Başrollerinde ise Josh Hartnett, Michiel Huisman, Hera Hilmar, Sir Ben Kingsley, Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem yer alıyor. I. Dünya Savaşı yıllarında geçen film, idealist bir Amerikalı hemşire ile bir Türk subayının aşkına odaklanıyor. Hemşire Lillie,Van'da tanıştığı Osmanlı Subayı Jude ile tanışıp, altmış gün süren zorlu bir yolculuk ile önce İstanbul'a ardından Doğu Anadolu'ya gider. Melih Paşa onu İstanbul'dan yanında Türk Subay İsmail ile birlikte Doğu'ya yollar. Yardım götürdüğü hastanenin başhekimi Woodruff ise Lillie'ye hastanenin de bulundukları coğrafyanın da bir kadına uygun olmadığını, geri dönmesini söyler. Komutan Halil Bey'in de farklı bir gerekçeyle Lillie'nin kalmasına itirazları vardır. Ancak genç kadın tüm itirazlara rağmen savaşın eşiğindeki bölgede ve iki aşk arasında kalacaktır.
10 3
Genç Karl Marx (Le Jeune Karl Marx) Filmin yönetmen koltuğunda senaryoda da imzası bulunan Raoul Peck oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps, Olivier Gourmet ve Hannah Steele gibi isimler yer alıyor. Eşi Jenny ile birlikte ülkesi Almanya'dan sürgüne gönderilen 26 yaşında Karl Marx (August Diehl), Paris'te yaşamını zor koşullarda sürdürmeye çalışırken bir yandan da yazı yazmaya devam etmektedir. Bir gün Friedrich Engels (Stefan Konarske) adında bir başka gençle tanışır. Görüntüsüne özen gösteren, bir fabrikatörün oğlu olan Engels'i Marx ilk başta küçük görse de zamanla ne kadar parlak bir zekaya sahip olduğunu ve meydana getirmeye çalıştığı düşünce sisteminde ihtiyaç duyduğu bakış açısını sunacağını anlar. Bu ikili, polis ve devlet baskısından kaçarken, Paris'te, Brüksel'de ve Londra'da işçi sınıfının örgütlenmesine yönelik hem teorik hem de pratik faaliyetlerde bulunacak, sonraki yüzyıllara etki edecek bir öğretiyi vücuda getirecektir.
10 4