Yeşil çayın beyine şaşırtıcı etkisi!

Yeşil çayın sağlığa birçok faydası biliniyor. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, bilim insanları ilk defa yeşil çayın beyine de etkisi olduğunu söylüyor.

Önceki araştırmalarda, yeşil çayın belirli parçaları detaylıca incelenerek kanser araştırmalarında kullanılıyordu. Son zamanlarda, bilim insanları içeceğin beyin üzerindeki pozitif etkisini araştırmaya başladı.
5 1
Yeni bir çalışmada Basel Üniversitesi’nden Profesör Christoph Beglinger ve Psikiyatrik Üniversite Kliniği’nden Profesör Stefan Borgwardt, yeşil çayın beynin efektif bağ kurmasında, yani bir beyin bölgesinin diğer bir beyin bölgesini etkilemesi açısından bir işlevi olduğunu buldu. Psychopharmacology adlı akademik dergide yayımlanan araştırmada, bu bağlantı işler bellek konusunda yeşil çayın etkisini de ortaya koyuyor.
5 2
Sağlıklı erkek bireyler üzerinde yapılan araştırmada, içinde birkaç gram yeşil çay özü bulunan bir içecek içirilerek hafıza testi uygulandı. Daha sonra bilim insanları tarafından MRI kullanarak beynin nasıl etkilendiği ölçüldü.
5 3
Sonuçlar, beynin parietal ve frontal bölgeleri arasında daha kuvvetli bir bağ oluştuğunu gösterdi. Bu bulgular, deneklerin hafıza konusunda uygulamalarda gelişme göstermesinin nedenini de açıklığa kavuşturdu. Borgwardt, bulguların yeşil çayın beynin kısa süreli sinaptik bağlantısını güçlendirdiğini açıkladı.
5 4