Yoğurt suyunun şaşırtan faydaları!

Kilodan böbrek taşına kadar pek çok sağlık sorununa faydalı olan yoğurt suyu, doğal ve kaliteli bir “whey proteini” kaynağı.

Yoğurt suyu, içerdiği kalsiyum, protein ve B vitaminleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlıyor, gençleştiriyor. Diyetisyen Arzu Karabulut ara öğünlerde salatalık, nane, birkaç kaşık yoğurt ve yoğurt suyu ile yapılan cacık yemenin faydalı olduğunu söylüyor. İşte Karabulut’tan yoğurt suyunun faydaları… Sağlıklı kilo vermenin yanı sıra bedenin formunun korunabilmesi için sindirim sisteminin durumu çok önemlidir. Burada ideal kilo için kabızlık sorunu büyük bir engel olarak karşımıza çıkabilir. Yoğurt suyunun içinde yer alan faydalı bakteriler, bağırsak florasını dengeleyerek, kabızlık sorunun giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca yoğurt suyu tokluk hissi verdiği için zayıflama programında iyi bir seçenek.
5 1
Şeker hastası ya da insülin direnci olan kişiler için yoğurt suyu, doğal bir ilaç. Kan şekerini dengede tutarak, bireyin direncinin arttırılmasında oldukça faydalı… Ayrıca tokluk hissi ile beraber bireyin daha dingin ve huzurlu olmasına yardımcı olur. Yoğurt suyuna nane, kekik ve pul biber gibi ödem sökücü baharatlar ekleyerek, ara öğünlerde kendinize hem lezzetli hem de etkili bir tedavi sunabilirsiniz. Halsizlik, kilo artışı ve anksiyete gibi sorunlara neden olan trioid derdine de deva yoğurt suyu. Özellikle maden suyu, yoğurt suyu ve birkaç kaşık yoğurtla yapacağınız ayran, trioid fonksiyonlarının dengelenmesine yardımcı olacaktır.
5 2
Fitness, pilates, koşu ve tempolu yürüyüş gibi kasları çalıştırırken yoran birçok spor branşında, ekstradan kasların beslenmesi ve yenilenme döngüsüne katkı yapılması gerekir. Yoğurt suyu da içerdiği B2 vitamini ve doğal ‘whey proteini’ takviyesi sağlıyor. Metabolizmanın daha iyi çalışmasını ve kas kütlesini arttırmayı hedefleyenler için, günde bir bardak yoğurt suyu yardımcı olacaktır. Ayrıca bir miktar lezzet katmayı tercih edenler tarçın, zerdeçal ve zencefil gibi faydalı baharatlardan yararlanabilir. Ayrıca koltukaltı gibi kararan bölgelerin temizlenmesi amacı ile de kullanılabilir. Yoğurt suyunun ihtiva ettiği vitamin ve mineraller idrar yolları ve böbreklerin temizliğinde etkili oluyor. Böbreklerde kum ya da taş problemi yaşayanlar için her gün yarım çay bardağı yoğurt suyu faydalı olacaktır.
5 3
Cilt lekelerinin yarattığı estetik kaygı yoğurt suyu ile giderilebilir. Sabah ve akşam olmak ile günde iki defa lekeli bölgeye yoğurt suyunu sürerek cildinizin güzelleştiğini görebilirsiniz. Yoğurt suyu, yoğurtlu çorbalarda, terbiye için kullanılabilir. Cacık ve ayran yaparken su yerine yoğurt suyu iyi bir tercih olacaktır. Yoğurt suyu, yulaf ezmesi ile birlikte sabah kahvaltılarında ve brokoli, havuç gibi sebzelerin haşlanmasında kullanılabilir.
5 4