Yumurtlama dönemindeki seks bebeğin cinsiyetini belirler mi?

Bazı araştırmalar, savaş ve çatışmaların ortasında gerçekleşen gebeliklerde bebeğin cinsiyetinin erkek olma ihtimalini öne sürüyor.

Tıbbi teknoloji, embriyonun cinsiyet seçimine ulaştı, ancak böyle bir seçenek yalnızca cinsiyete bağlı kromozomal bozukluklar gibi tıbbi sebepler için erişilebilir durumda. Ve bu teknoloji, doğal yollardan bebeğin cinsiyetini seçmek isteyen ebeveynleri kapsamı dışında bırakıyor.
11 1
Ovulasyona (Ovulasyon, yumurtalıklardan ''yumurta'' atılmasıdır ve genellikle regl dönemlerinin ortasına rastlayan 11-16. günler arasında meydana geliyor.) dayalı seks zamanının, bebeğin erkek ya da kız olmasında belirleyici bir etken olduğu düşüncesi 1960’larda popüler hale geldi. Bunda Landrum B. Shettles ve David M. Rorvik’in çok satan “How to Choose the Sex of Your Baby -Bebeğinizin Cinsiyetini Nasıl Seçersiniz?” adlı kitabının etkisi de büyük.
11 2
Üreme yolunun pH seviyesini göz önünde bulundurmanın yanı sıra, Shettles’in düşüncesine göre, Y spermleri (erkek cinsiyetini belirler) X spermlerinden (kız cinsiyetini belirler) daha hızlı yüzerler. Bu yüzden, ovulasyon süresine yakın bir zamandaki seks, Y spermlerinin yumurtaya daha hızlı ulaşabilmesine olanak tanır.
11 3
Ancak, Y spermleri hızlı yaşar, genç ölürler. Eğer ki seks, ovulasyondan birkaç gün önce yapılırsa, Y spermleri yumurtaya ulaşamadan ölürler. Bu durum da X spermlerinin, dölleme başarısı gösterme şansını artırmış oluyor. Seks zamanının, cinsiyette bir rol oynayıp oynamadığı hakkında bilim ne söylüyor?
11 4