Gece ve Gündüz kremleri arasındaki fark

Gece ve gündüz kremlerinin farklarıni biliyor musunuz? Peki kremleri gece ve gündüz diye ayırmamız mı gerekiyor? İşte kremler hakkında tüm soruların cevapları...

Gece ve Gündüz kremleri arasındaki fark

Her kadının kendine has bir cilt bakım rutini var. Bazı kadınlar günün belli zaman dilimlerinde kremler ve serumlar sürerken aslında basit ve etkili bir yöntemin yeterli olacağını bilmiyorlar.

Cildinizi günde bir kez iyice temizlemek ve nemlendirici kullanmak kadınlar için yeterli temel bakım yöntemi...

Nemlendirici kreminizi isterseniz tek ürünle, isterseniz de gece, gündüz kremleri şeklinde kullanabilirsiniz.

Peki gece ve gündüz kremlerinin farkı ne? Bu tür kremlere gerçketen ihtiyacınız var mı?

Gündüz kremleri

Gün boyunca kullanım için tasarlanmış kremler size öncelikle koruma desteği verir. Gün içinde cildinizi zararlı UV ışınlarından, çevresel kirlikten ve makyajın zararlarından korur.

İçerikleri sayesinde yaşlanma karşıtı olan bu ürünler aynı zamanda SPF ve kafein gibi maddeler içerdiğinden dolayı da cildin enerjik ve taze görünmesini sağlar.

Hızla emilme özelliği sayesinde de makyajınızın altına sürerek cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz. Günlük nemlendiriciler özellikle fondötenin altına sürüldüğü takdirde pürüzsüz bir cilt görünümü verir.

Güneşte hassaslaşan cildiniz için de rahatlıkla kullanabileceğiniz günlük kremler alfa-hidroksi asitler ve retinoidler içerdiğinden güneş ışıklarından sizi koruyabilir.

Ayrıca tek bir üründe toplanan çok özellikli kremler bir sürü etki etme özelliği misyonu üstlendiğinden, etkilerin daha hafif olması kaçınılmaz…

Gece kremleri

Vücudun geri kalanı gibi cilt de biz uyurken kendini yeniler. Bu yüzden gece kremleri nem ve yenileme odaklı tasarlanıyor.

Bu kremler gece saatleri boyunca en güçlü olan nemlendirici özelliklerini içeriyor. Aynı zamanda içerisindeki retinol, anti-aging glikolik asit hyaluronikler sayesinde cildi yapılandırıyor. Sonuç olarak gece kremleri daha zengin içerikli ve yoğun oluyor.

Peki neden ikisini de kullanmalıyız?

Elbette sabahları yüzünüze gece kremi sürerseniz bir felaketle karşılaşmazsanız fakat cildiniz güneşten korunmaz. Aynı şekilde gece süreceğiniz bir gündüz kremi de cildinize yoğun bir nem desteği ve anti-aging sağlamaz.

Nemlendiricileri bu tür iki ayrı şekilde kullanmak da tek bir ürün şeklinde kullanmak da elbette sizin tercihiniz fakat bizim önerimiz daha fazla randıman almanız için gündüz ve gece kremlerini ayrı ayrı kullanmanız.

 

Yorumlar