Genç bir vücudun ve zihnin ipuçları!

İlerleyen yaşınızla beraber zihninize ve vücudunuza gençlik aşısı yapın!


Yıllar geçtikçe dinçliğimizi kaybediyoruz, üstelik etrafımızda zihnimize ve vücudumuza fazladan birkaç yıl ekleyen birçok faktör bulunuyor. Ancak korkmak yerine hemen önlem almamız daha akıllıca olacaktır.

Bu yaşlanma etkilerini engellemenin ve gençleşmenin elbette yöntemleri var. Yaşımız biyolojik olarak ilerlese de bazı şeyler olduğumuzdan daha yaşlı görünmemize ve hissetmemize neden olabilir. Biz öncelikle bunlardan kurtulacağız!

İşte vücudunuzu ve zihninizi gençleştirmenizin yolları...
11 1

Yediklerimizin bizi yansıttığını unutmayın. Midenize giren her şey zihninizi de etkiliyor. Bu nedenle beslenmek zihniniz için oldukça önemlidir. Akdeniz diyeti, b vitamini tüketimini arttırarak bunama riskini düşürür.

Doktor Aseem Malhotra’ ya göre Akdeniz diyetinin temeli tüm kronik hastalıklardan koruyor. Öyleyse taze sebzeler ve meyvelere ağırlık verirken fındık ve tam tahıllı ürünlere ağırlık vermeyi unutmayın.
11 2

Hepimiz fiziksel aktivitenin öneminin farkındayız fakat beynimiz de düzenli olarak çalışmaya ihtiyaç duyar. Beyin jimnastiği yeni hücre oluşumunu sağlarken, zihnin bilişsel işlevinide geliştiriyor.

Bulmaca çözmek, satranç oynamak, yeni bir dil öğrenmek ya da enstrüman çalmak gibi yeni aktivitelerle zihninizi zinde tutabilirsiniz.
11 3

''Dik bir duruş, anında birkaç yaş daha genç görünmenizi sağlar” diyen Özel Spor Eğitmeni Kathryn Freeland, ayrıca bu duruşun sizi daha uzun boylu göstereceğini de belirtiyor. Dik durmak için en ideal egzersiz ağırlık ile kürek çekmek. Bunun yanı sıra yürürken başınızı bir ipin ucundaymış gibi hissederseniz daha dik yürüyebilirsiniz.
11 4