Genital estetik evlilikleri kurtarıyor!

Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, genital estetikle ilgili bilgilendiriyor!

Genital estetik evlilikleri kurtarıyor!

Genital Estetik konusunda ülkemizin önde gelen doktorlarından hem jinekolog hem genel cerrahi uzmanı hem de cinsel terapist olan Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu hergün benzer yakınmalarla pekçok telefon ve mail aldığını itiraf ediyor. Bu duruma zemin hazırlayan en sık neden, tabi ki doğum sonrası gelişen vajinal deformasyonlar.

Normal doğum sonrası karşılaştığımız epizyotomi kesisine bağlı vajina yapısında oluşan kalıcı hasarlar vajinal genişleme ve gevşemelere neden olur.

Bu durum giderek cinsel birliktelikde çiftlerin her ikisi için de sorun olmaya başlar. Cinsel ilişki sırasında ağrı, cinsel doyumda azalma ve cinsel ilişki sıklığında azalmaya zemin hazırlar. Zaman içinde kadının kendine olan güveni azalır ve cinsel isteksizlik gelişir.

Son yıllarda cinsel hayatla vajina estetiği arasındaki bu ilişki, kadınların vajinal estetik (vajinoplasti veya Vajina daraltma) operasyonlarına daha sık başvurmasına neden olmaktadır.

Her geçen gün daha çok yaygınlaşan vajinal estetik operasyonlar ile kadınlar psikolojik kaygılarını düzeltmekde ve kendilerine güvenlerini artırarak cinsel hayatlarındaki mutsuzluklarını ortadan kaldırmaktadır.

Lazer teknolojisi sayesinde ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş gerektirmeden, çok kısa bir sürede vajina kanalını sıkılaştırıyor. İşlem gün içinde 20-25 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabiliyor ve hasta hemen normal yaşantısına devam edebiliyor. Uygulama esnasında ya da sonrasında acı yaşanmıyor ve komplikasyon oluşma riski yok.

IntimaLase, lazer ışınlarının dokularda oluşturduğu foto-termal etki ile yeni kolajen üretimini tetikliyor. Bu etki ile uygulama bölgesinde hem mevcut kolajen dokusu hızla yenileniyor hem yeni kolajen lifleri oluşuyor. Sonuçta vajinal kanalda daralma ve yenilenme oluyor.
Pek çok hastada tek uygulama yeterli olurken bazı hastalarda bir ay sonra ikinci bir uygulama gerekebiliyor.

Lazerin ısısı, aynı aletin kullanılmasıyla kan kaybını azalttığı gibi, kan damarlarını da uygun bir şekilde kapatmaktadır.

Hem cerrahi hem de lazerle vajina daraltma işlemleri ile, vajina kaslarının toparlanması sağlansa da lazer kullanımıyla ilgili temel faydalar şunlardır:

-Ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş gerektirmiyor
-Uygulama esnasında veya sonrasında acı duyulmuyor
-Günlük yaşantıya hemen dönülebiliyor
-Ölçülebilir sonuçlar elde ediliyor
-Yüksek başarı oranları ve hasta memnuniyeti sağlayan etkili bir çözüm
-Komplikasyon riski ve yan etkisi olmayan güvenilir bir sistem
-Öğle arasında bile uygulanabilecek kadar kısa sürüyor (30 dk)

Genç yaşlarda cinsel sorunlar ve estetik kaygılarla gelen hastalarımız, ileri yaşlarda rahim sarkması, idrar torbasında sarkma, barsak sarkması, idrarı tutamama hatta rahmin tamamen dışarı çıkması gibi işlevsel bozukluklarla başvurmak zorunda kalırlar.

Cinsel sağlığınızı ertelemeyin…! Eğer bir süredir genital organınızla ilgili sıkıntılarınız var ve bunu paylaşmaktan çekiniyorsanız ve eşinizle ciddi sıkıntılar yaşıyorsanız rahatlıkla Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu’nun Ankara’daki kliniğine ulaşıp konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz…

eva@evakadinsagligi.com

Yorumlar