Gilaburu çayı nelere iyi gelir?

Gilaburu çayının sağlığa faydaları ve kilo vermeye yardımcı etkileri...


Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aksoy, İç Anadolu bölgesinde yetişen Gilaburu kabuklarının kaynatılarak tüketilmesinin birçok rahatsızlığa iyi geleceğini ve bu bitkinin tam bir böbrek dostu olduğunu söylerken kilo vermeye yardımcı olduğunun da altını çiziyor.

İşte gilaburu çayının faydaları...
8 1

Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur. Yaklaşık olarak portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içerir.

Bütün bunların yanısıra uzun araştırmalar sonucunda saptanmış olan içerisindeki “Pektin” diğer bütün meyvelere oranla daha fazla görülmüştür. Pektin; deoksikan olarak sindirim sistemini düzenleyici, yararlı bakterileri besleyiciliği sayesinde hazmı kolaylaştırıcı özelliği ve bağışıklık sistemini canlandırıcı, ülseri önleyici özellikleri vardır.
8 2

Gilaburu meyvesi içeriğindeki asitler nedeniyle anti kanserojen, antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahiptir.

Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurmakta. Bu özelliği nedeniyle gilaburu çayı, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
8 3

Böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir. Böbreklerin çalışmasını arttırır ve böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.

İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı faydalıdır. İdrar kanalındaki iltihaplanmaları temizler. Gece ve gündüz sık tuvalete çıkmayı azaltır.
8 4