Göbek yağlarının erimeme nedenleri!

Haftalardır çektiğiniz açlığa ve zorlu egzersiz maratonuna rağmen göbeğinizdeki yağlar yerinden kımıldamıyorsa, suçlamanız gereken kim?


Göbeğinizdeki yağlardan kurtulmak, basit bir zayıflık isteğinin ötesinde bir sağlık ihtiyacı.

Göbeğinizi çevreleyen yağlar kalp sağlığınızı da etkiliyor. Karın yağları kalp rahatsızlığı, 2.tip diyabet, insülin direnci ve bazı kanser türlerine zemin hazırlıyor.

Diyet ve egzersiz karın bölgenizdeki şişlikten kurtulmanıza yardımcı olmadıysa, hormonlarınız, yaşınız ve diğer genetik faktörler bunun nedeni olabilir.

İşte karın yağlarından kurtulamamanızın sebepleri!
7 1

Yaşlanmayla birlikte vücudunuzun kilo alıp verme fonksiyonu da değişir.

Hem kadınlar hem de erkekler yaşlandıkça metabolizmalarında düşüş yaşar. Ayrıca vücutlarının ihtiyacı olan kalori miktarı da ilerleyen yaşla birlikte azalır.

Bunlara ek olarak bir de kadınlar menopozla uğraşmak zorunda.
Menopoz döneminde kadınlar genellikle karın bölgelerinden kilo alırlar.

Bu dönemde östrojen ve projesteron hormonlarının salgılanması yavaşlar. Bu yavaşlamayla birlikte testosteron hormonunun salgılanması da bir miktar yavaşlamaya başlar.

Hormonlardaki bu değişiklikler, kadınların karın ve bel bölgelerinde yağlanma olmasına neden oluyor.
7 2

Günlük koşular ve kardiyo egzersizleri kalp sağlığınız için oldukça faydalı fakat göbeğinizi eritmek için yeterli değil.

Hem ağırlık hem de kardiyo egzersizlerini bir arada kullanmalısınız.

Güçlendirme egzersizleri vücudunuzdaki kas dokusunu arttırır ve kuvvetlendirir, böylece vücudunuz daha fazla yağ yakmaya başlar.

Kaslar yağ dokusuna göre daha fazla kalori harcıyor ve vücudunuz daha kaslı olduğunda otomatik olarak gün içerisinde daha fazla kalori harcamaya başlıyorsunuz.
7 3

Göbek yağlarından kurtulmak için işlenmiş gıdalardan uzak durun. Beyaz un gibi rafine tahıllar ve gıdalar, içeceklerin içindeki şekerler vücudunuzda iltihaplaşmayı arttırır.

Göbek bölgesindeki yağlar, vücuttaki iltihaplarla alakalıdır bu nedenle ne kadar işlenmiş gıda tüketirseniz göbeğinizi eritme şansınız da o kadar düşecek!

Bu durumdan kaçınmak için , tam tahıllı yiyecekleri, lifli sebze ve meyveleri tüketin. Meyve ve sebzelerin içindeki antioksidan maddeler göbek yağlarının en büyük düşmanı!
7 4