Göbekte yağlanma yapan 7 alışkanlık!

Göbeğinizdeki yağlanmadan şikayetçi misiniz? Sizler için göbekte yağlanmaya neden olan 7 alışkanlığı araştırdık!


Kışın kalın kazakların altına sakladığınız göbeğinizle yalnızca yazın bikini giyerken yüzleşeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Göbeğinizdeki yağlar her mağaza kabininde, düğmesi kapanmayan jeande ve üzerinize olmayan bluzda karşınıza çıkacak!

Eğer oturduğunuzda kat kat olan göbeğinizden kurtulmak istiyorsanız, karın bölgesinde yağlanmaya neden olan bu 7 alışkanlığa elveda diyin!
8 1

Gün içerisinde sık aralıklarla gazlı içecekler tüketiyor musunuz?

Araştırmacılara göre günde iki kutu gazlı içecek tüketmek, bel bölgesini haftada 1 defa gazlı içecek tüketen kişilere oranla iki kat fazla genişletiyor.

Tatlandırıcılı gazlı içecekleri tercih etmek sizin için bir çözüm oluşturmuyor çünkü bu içeceklerin içinde kullanılan yapay tatlandırıcılar da tıpkı şeker gibi acıkmanıza neden oluyor.

Eğer gün içerisinde sıvı bir şeyler tüketmek istiyorsanız, taze sıkılmış sebze, meyve sularını ya da smoothieleri tercih edebilirsiniz.
8 2

Yemek yerken geniş tabaklar kullanmak göbeğinizi genişleten alışkanlıklardan biri olabilir.

Obezite hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, hastaların yemek yerken küçük ya da orta boy tabaklar yerine büyük tabakları kullanmayı tercih ettikleri ortaya çıkmış.

Tabağınız ne kadar büyük olursa, üzerine koyduğunuz yiyecekler o kadar küçük görünecek ve sizi yanıltarak tabağınıza daha çok yemek koymaya yöneltecekttir.

Bu zincirleme etkiden uzak durmak için küçük ya da orta boy tabaklar kullanmayı tercih edin.
8 3

Vücudunuz gece siz uyurken kalori harcıyor ve yediklerinizin sindirimini gerçekleştiriyor. Fakat gece geç saatte yemek yedikten sonra uyuduğunuzda vücudunuz bu işlevini yapmakta zorlanıyor ve bu da göbek bölgenizde yağlanmaya neden oluyor.

Ayrıca yemek yedikten hemen sonra uyumak hazımsızlık ve asit reflüsünün de nedenlerinden biri.

Gece küçük öğünler tüketmeye ve tekrar acıktığınızda meyve atıştırmaya özen gösterin. Böylece gece yemek yemenin karın bölgenize verdiği zararı engelleyebilirsiniz.
8 4