Göğüs estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler!

Dünyanın çeşitli ülkelerinde en sık yapılan ameliyatların ilk sırasında meme büyütme estetiği yer alıyor.Cİ Estetik Plastik Cerrahi Kliniği Plastik Rekonstrüktif &Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Evren Tevfik İşçi konu hakkında bilgiler verdi...

Göğüs estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler!

Meme büyütme ameliyatı dünyada çeşitli ülkelerde en sık yapılan ameliyatların başında gelir. Ülkemizde de son zamanlarda meme büyütme ameliyatlarına olan ilgi ve talep artmaktadır.Meme küçüklüğü çeşitli sebeplere bağlı olsa da en sık gelişimsel veya doğum sonrası memenin hacim kaybına bağlı görülmektedir.

Meme büyültme ameliyatın da çoğunlukla slikon jel bazlı özel protezler kullanılmaktadır.Bu protezleri meme de yerleştirildiği bölgeye göre bir kaç farklı teknik yol kullanılmaktadır.Ameliyatta tercih edilecek teknik meme dokusunun miktarına, memenin sarkıklığına,meme cildinin esnekliğine ve yapısına bağlı olarak değişebilir.Meme protezi kas altına,kas üstüne ve de kas zarı altına yerleştirilebilir.Bu tekniklerin  birbirine göre avantajları ve dezavantajları vardır.Günümüzde bunlara ek olarak yarı kas altı yarı kas ustu ( çift yerleşimli) teknik  daha sıklıkla kullanılmaya başlamıştır.Bu teknik kas altı ve kas ustu protez yerleşimli ameliyatların avantajlarını hastaya  bir arada sunmaktadır.

Hasta olarak sizin meme büyütme ameliyatlarında dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır:

      *Doktorunuzun belirttiği ameliyatla ilgili bilgileri en iyi şekilde dinlemek ve varsa aklınızda ki soruları doktorunuzla  en acık şekilde tartışmak.
     *Size özgü nedenlerden dolayı gelişebilecek olası kompikasyonlar hakkında bilgi almak.
      *Kullanılacak olan protezin markasını ve cinsini öğrenmek ve muhakkak ameliyattan sonra  kullanılan protezlerin seri numaralarını da içeren bilgilendirme kartını doktordan  talep etmek.
      * Ameliyat sonrası doktorun önerilerine harfiyen uymak.
      *Kontrolleri zamanında ve düzenli olarak yaptırmak.

Bu ameliyat mutlaka hastane ortamında gerçekleştirilmelidir.Ameliyat genelde 1-2 saat arası sürmektedir.Tüm hastalar tarafında merak edilen ağrı protezin yerleştirildiği bölgeye göre değişmekte ve ağrının en uzun sürdüğü dönem ameliyatın  ilk 3-4 gündür .Gerekli ağrı kesicileri alarak hasta bu dönemi en rahat şekilde atlatmaktadır.Göğsün şeklini alması 2 ile 4 hafta arasında değişmektedir.Hastanın normal yaşamına dönmesi kişiden kişiye değişmekle beraber yaklaşık 1 haftayı bulmaktadır.

Yorumlar