Göğüs sarkmasına neden olan 5 günlük hareket!

Gündelik hareketleriniz göğüslerinizin sarkmasına neden olabilir. İşte göğüslerinizin sarkmasını önlemek için kaçınmanız gereken şeyler!


Sizlere göğüslerinizin artık sarkmayacağını, sonsuza kadar dik ve diri olacağınız söylemek isterdik ama ne yazık ki bu doğru değil. Bebek sahibi olmak, emzirmek ve yaşlanma gibi nedenler deri altındaki bağ dokusunda bulunan kolajen dolgusunun elastik özelliğini kaybetmesine ve göğüslerin sarkmasına neden oluyor.

Göğüslerde görülen sarkma genetik bir özellik de olabilir. Eğer annenizin göğüsleri sarktıysa maalesef siz de tehlikedesiniz!

Üstelik California Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, göğüs dokusunun vücudun diğer bölgelere göre 2 - 3 yıl daha hızlı yaşlandığı ortaya çıktı.

Fakat bazı davranışlar göğüs sarkasıyla alakalı görünmese de bu konuda oldukça etkili. Farkında olmadan göğüslerinizin biçimini bozan bu davranışlardan uzak durarak, göğüslerinizin sarkmasını engelleyebilir ya da bu süreyi ileri tarihlere erteleyebilirsiniz.

İşte göğüslerinizin sarkmaması için kaçınmanız gereken 5 gündelik davranış!
8 1

Sürekli diyet yaparak, 5 kilo alıp 3 kilo veriyorsanız göğüslerinizde pek bir değişiklik olmayacaktır . Fakat hızlıca alıp verdiğiniz 13 kilo ve fazlası göğüslerinizde sarkmaya sebep olur. Kilo alıp verdiğiniz her seferde göğüs dokusu tıpkı eski bir kilotlu çorap gibi gevşer. Göğüslerinizin bu nedenden ötürü sarkmasını engellemek için düzgün bir beslenme ve egzersiz programı uygulayabilirsiniz.
8 2

Sigara içmek her şeye olduğu gibi, göğüslerinizin dik durması için de oldukça zararlı. Az ya da çok farketmeksizin, sigara içmek cilt yüzeyine kan pompalanmasını engeller ve yaşlanmaya sebep olur.
8 3

Güneş koruyucu krem yüzünüz için olduğu kadar göğüsleriniz için de önemli. Güneşin UV ışınları cildinizde kırışıklık ve lekelenmelere neden oluyor ve aynı etki koruma faktörlü krem uygulamadığınız göğüslerinizde de görülüyor.
8 4