Göğüslerin sarkmasına neden olan en tuhaf etken!

Hiç düşünmediğiniz bir sebepten göğüslerinizin sarkacağını biliyor muydunuz? İşte o etken ve alınacak önlemler...


Kötü duruşun sonuçlarına katlanmak mı yoksa dik oturmak mı? Bu soruyu duruş bozukluğunuzun sağlığınıza olan etkileri için sormadık, çünkü şimdi size daha spesifik bir bilgi veriyoruz… Kambur oturmak yani bükülmüş omurgalar sarkık göğüsler anlamına geliyor.

Bilgisayar başında çalışırken ya da araba kullanırken göğüs kasları bir süre sonra çöküşe geçer. Ve bu nedenle gün içindeki kambur oturma eğiliminiz başlar. Daha da kötüsü bu oturuş şekli sırt, boyun, omurga ve omuz ağrısına da yol açıyor ve aynı zamanda sizi olduğunuzda daha da stresli yapıyor.

Ama kötü duruş sadece omuzların aşağı çökmesi halinde olmuyor. Eğer oturduğunuz zaman omuzlarınız dik olsa da kendinizi aşağı doğru bırakıyorsanız bu da sizin için yanlış bir oturuştur. Bu şekilde oturmak kısa kaslarınızın güçlenmesini önlediği gibi kilolu olmamanıza rağmen alt karnı dışarı iter ve göbeğinizin çıkmasına sebep olur.
7 1

Size bir kötü haber daha, yüksek topuklu ayakkabılarda duruş bozukluğu yapıyor. Modanın ve dolapların vazgeçilmez parçası olan yüksek topuklu ayakkabılar ayak bileği kaslarınızı zorlar ve arka bacaklarınıza doğru bu zorlamayı sürdürür.

Bu nedenle de vücut otomatik olarak sırtın ileri doğru durmasına sebebiyet verir. Ve evet, yürürken öne doğru eğildiğiniz için, bu kötü duruş nedeniyle de göğüslerde sarkma meydana gelir.

Vücudunuz tepeden tırnağa birbiriyle ilişkili bir kas zinciri. Eğer bir bölgede sorun varsa bu diğer bölgelerinizi de etkiler…

İyi haber! Göğüslerinizin sarkmaması için, 3 aşamalı bir klavuz veriyoruz. Bu sayede hem oturuş bozukluğunuz düzelecek hem de sarkık göğüslerinizle vedalaşacaksınız…
7 2

Her zaman olabildiğince dik oturmaya çalışın. İster ofisinizde olun, ister evinizde, ister arabanızda dik oturmayı kendinize ara ara hatırlatın.

Bu hatırlatmalar sayesinde bir süre sonra görceksiniz ki kambur oturma eğilimizin azalacak.

Ayrıca bu basit ipuçlarıyla da kendinizi ayarlayabilirsiniz.

- Duruşunuzu ayarlamak için omuzlarınızı geri ve aşağı doğru çekin.

Omuz ve kulaklarınızın arasında ne kadar boşluk olursa o kadar iyi. Bu duruş şeklini benimsemeye çalışın.

- Göğüsünüzü yukarıda tutun.

Sanki görünmez bir iple göğüsünüzü tavana doğru çektiğinizi düşünün.

- Kendinizi dış etkenlerden korurmuşcasına yumruklarınızı sıkarak alt karnınızı sıkın.

Bu haraket ilk başta zor gelsede hem duruşunuzu düzeltir hem de sırt ağrılarınızın geçmesine yardımcı olur.
7 3

Günlük olarak kalça egzersizi yapın...

Bunun için sırt üstü uzanın ve dizlerinizi kırın. Aynı zamanda kollarınızı da iki yana açın.

Duruşunuzu doğru bir şekilde yaraladıktan sonra kalçanızı sıkın ve kaldırabildiğiniz kadar yerden kaldırın. Hareketi yaparken omuzlarınızındüz bir çizgi gibi durmasına dikkat edin.

Bu egzersizi yaparken kalçanızı yerden kaldırdığınızda 5 saniye o şekilde bekletin. Egzersizi her gün 12 tekrarla 2-3 set yapın.
7 4