Göz çevresi kırışıklarını azaltma önerileri

Göz çevresinde oluşan kırışıklardan kurtulmanıza yardımcı olacak öneriler!


Özellikle yaş ilerledikçe meydana gelen göz çevresi kırışıklıklarını azaltmak için Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato'nun bazı önerileri var.
6 1

Dinlenme sürecinde uyku önemlidir. Uykunun azı da fazlası da zararlıdır. Her gün 8 saatlik bir uyku göz sağlığı için gereklidir. Gözlerin dinlenmesi sağlanır, gözaltı torbalarının oluşması gecikir.

Özellikle yoğun tempoda çalışanların düzenli uyku uyumaları ve mümkünse öğle yemeğinden sonra gözlerini 5–10 dakika dinlendirmeleri gerekir.
6 2

Gözlerdeki makyaj her akşam yatmadan önce temizlenmelidir. Bu temizlik işlemi sırasında göz çevresi tahriş edilmemelidir. Rimel ya da far kalıntıları veya uygun olmayan temizleme ürünleri gece boyunca cilde zarar verebilir.
6 3

Haftada düzenli olarak üç kez yüz egzersizi yaparsanız, cildinizdeki değişikliği göreceksiniz.

Her iki elinizi rahat bir şekilde ellerinizin üstü dışarıyı gösterecek şekilde şakaklarınızın üzerine koyun. Ellerinizi kulak hizasına doğru çekerken yüzünüzün gerginleştiğini hissedeceksiniz.

Bu sırada gözleriniz sıkıca kapalı olsun, öyle ki, göz kapaklarınızdaki titremeyi hissedin. Gerginliği çözdükten sonra egzersizi yeniden tekrarlayın.
6 4