Göz çevresine güneş kremi uygulamalı mısınız?

Cildimizi tepeden tırnağa güneşin zararlı ışınlarından korurken göz çevremizi ihmal ediyor muyuz?

Göz çevresine güneş kremi uygulamalı mısınız?

Güneş koruyucu kremleri göz çevremize sürmek sıklıkla yaptığımız bir şey değil. Fakat Duke Üniversitesi  Göz ve Yüz cerrahisi bölüm başkanı Julie Woodward, göz çevresindeki derinin yüzde çok az bir yer kaplamasına rağmen, cilt kanseri vakalarının çoğunun bu bölgede görüldüğünü söylüyor.

İnsanlar göz çevresine güneş koruması uygulamayı önemsemiyor ve ihmal ediyor. Bu durumun sonucu olarak da bu bölge  güneşten gelen zararlı UV ışınlarını emmeye devam ediyor.

Göz çevresindeki derinin, cildimizin geri kalanından 10 kat daha ince olduğundan  be bu nedenle UV ışınlarından daha çok zarar gördüğünden bahsetmemize gerek bile yok!

Tüm bu negatif etkileri göz çevrenize göneş koruması uygulayarak engelleyebilirsiniz. Mineral bazlı, çinko ve titanyum dioksit  içeren en az 30 koruma faktörlü güneş kremlerini tercih etmelisiniz.  Oksibezon ve avobenzon içeren kremler cildinizi tahriş edebilir.

Göz çevrenize yüzünüze uyguladığınız güneş koruyucuyu uygulayabileceğiniz gibi göz çevresi için özel olarak üretilen bakım kremlerinden  de kullanabilirsiniz.

Ve son olarak güneşe çıkmadan önce göz makyajınızı unutmayın!

Dr. Julie Woodward, sürme benzeri makyaj malzemelerinin ilk kullanım amaçlarının gözü güneşin zararlı ışınlarından korumak olduğunu ve ilk defa Mısırlılar tarafından kullanıldığını hatırlatıyor.

Göz çevrenize ve özellikle alt kirpik diplerinize siyah bir kalem, sürme ya da eyeliner uygulayarak gözünüzü güneşin zararlı ışınlarından koruyabilirsiniz!
 

Yorumlar