Grip ilaçları yatak odasını vuruyor!

CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe, grip ilaçlarının erkeklerde erken boşalmaya, kadınlarda da vajinal kuruluk tehlikesine yol açabileceğini söyledi.

Grip ilaçları yatak odasını vuruyor!

Grip ilaçlarının sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre, cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Genel Başkanı Dr. Cem Keçe, grip ilaçlarının erkeklerde erken boşalmaya, kadınlarda da vajinal kuruluk tehlikesine yol açabileceğini söyledi.



Keçe, 'E-Cinsel Danışmanlık' hatlarına bu yönde yapılan başvurularda ciddi derecede artış görüldüğünü belirterek "Bu noktada paniğe gerek yok. Yaşanan erken boşalma ya da vajinal kuruluk geçicidir ve ilaç kullanımı bittiğinde sorun ortadan kalkacaktır" dedi.

Bu ilaçların kadınlarda görülen yan etkilerinden biri de vajinal kuruluk. CİSED Genel Sekreteri Psikolog Serap Güngör'e göre grip ilacı kullanan bir kadın, cinsel aktivite sırasında vajinal kuruluk yüzünden acı yaşayabilir.

Ancak asıl sorun bundan sonra başlıyor. Kadının daha sonraki cinsel yaşantısında da aynı acıyı yaşama endişesi içine girebileceğine dikkat çeken Güngör, bu durumun cinsel isteksizliğe sebep olabileceğinin altını çizdi.

Yorumlar