Güneş yanıklarını gizleyen makyaj tüyoları!

Güneşte daha fazla vakit geçirdiğimiz yaz günlerinde cildimizde oluşan yanıkları ve lekeleri basit makyaj uygulamalarıyla kapatıyoruz!


Farkında olmadan güneşte biraz fazla vakit geçirdiğinizde yüzünüzde oluşan kırmızılıklar ve güneş yanıklarını saklamak istersiniz.

Kırmızı, acıyan bir cilt yalnızca kötü bir görüntü sergilemez aynı zamanda dokunduğunuzda da acı verir.

Güneş yanıklarınız geçene kadar evde beklemek zorunda değilsiniz! Bu makyaj uygulamalarıyla önce yanıklarınızı tedavi edecek daha sonra hoş olmayan kırmızılıkları kapatacaksınız!
8 1

Güneş yanığı olan cildinize makyaj uygulamadan önce cildinizdeki yanıkları tedavi etmelisiniz.

Makyaj artisti Carmindy, cildinize aleo vera özlü yatıştırıcı bir krem uygulamanızı öneriyor. Soğuk suyla yapacağınız bir duş ve sonrasında uygulayacağınız nemlendirici makyaj için yeterli temeli hazırlayacak.
8 2

Güzellik uzmanı Kirbie Johnson, güneş yanıklarınızı tedavi etmek için makyaj yapmadan önce mutlaka içinde laktik asit ya da nemlendiriciler olan bir kremi cildinize uygulamanız gerektiğini söyüyor.

İçinde laktik asit bulunan kremler cilt hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olurken, nemlendirici içerikli kremler cildin esnekliğini arttırır ve yanıklarınızın size verdiği rahatsızlığı önler.
8 3

Güneşten zarar görmüş cildinize koruyucu uygulamayı ihmal etmemelisiniz. Cildinizin daha fazla zarar görmemesi için güneşin ışınlarını engelleyen fiziksel güneş koruyuculardan kullanmalısınız.

Kimyasal güneş koruyucular güneş ışınlarının cildinize etki etmesine imkan verirken fiziksel güneş koruyucular güneşin tüm ışınlarını bloke eder.

İçinde çinko oksit ya da titanyum oksit bulunan güneş koruyucularını tercih edebilirsiniz.
8 4