Güzel bir cilt için doğal tarifler!

Herbalist Tarkan Güveloğlu, "Bazı besinler bir araya geldiği zaman beden ve cilt güzelliğine olan etkisi fazlalaşıyor ve antiaging'e(gençleştirme'ye) neden oluyorlar" diyor.

Güzel bir cilt için doğal tarifler!

Elma, fıstık ve kaymak'taki sır

İçindeki organik asitler, mineraller ve vitaminlerle gençlik veren iki yiyeceği hergün tükettiğiniz takdirde gençliği yakalayacağınızı biliyor musunuz? Herbalist  Tarkan Güveloğlu, antioksidan özelliklerinden dolayı elma ve kabuklu fıstık'a dikkat çekiyor: "Bu mevsimde elma ile fıstık'ı ya da fıstık ezmesini birlikte tükettiğinizde bir gençlik besini elde etmiş oluyorsunuz" diyor uzman...

Yemenin dışında rendelenmiş elmaya, kaymak ekleyerek elde edilen maskeyle cildin 1 ay içinde düzgünleşeceğini söylüyor. Kaymak  doğal bir krem ona göre: "Bu maske Cildi yumuşatır, nemlendirir ve  sıkılaştırır. Kırışıkları giderir. Elma içindeki  vitaminler nedeniyle, cildin diri kalması için önemli bir etkendir" diyor uzman.

Beyaz bir ten elde etmek

Ten renginin açılması ve beyaz bir tene sahip olmak bi çok kadının düşü. Bunun yolu da  beyaz turpta gizli uzman'a göre. "Bir turpu rendeleyin ve suyunu teninize sürün. Arkasından üzüm çekirdeği yağı ile nemlendirin. Düzenli uygulamada teniniz açılacak ve  güzel bir beyazlık elde edeceksiniz"

'Canlı yiyecekler' genç kalmayı sağlıyor!

Yeşil mercimek, buğday ve nohut gibi bakliyat ve tahılları evde çimleyerek tüketmeyi öneriyor Güveloğlu."Elde ettiğiniz çim filizleri salatalarda kullanın. Bu çimlerin "canlı besin" olarak büyük faydası olduğu bilgisini veriyor. Sadece canlı hücrelerde yer alan bazı maddeler bu filizlerde bulunuyor. Örneğin koruyucu RNA ve DNA içeriyorlar ve bunlar yaşlanmaya karşı işlevi olan nükleik asitler." 


Herbalist Tarkan Güveloğlu

www.abtdogalurunler.com
 

Yorumlar