40'lı yaşlarda daha genç saçlar için...

Sadece güzel görünen saçlarla yaşınızı kimsenin tahmin edemeyeceğini biliyorsunuz, değil mi? Bu yüzden üşenmeden kolları sıvamak gerekiyor.

40'lı yaşlarda daha genç saçlar için...

40 yaşına geldiğinizde saçlarınızın tam ve kapsamlı bir ilgi göstermeye başlamalısınız. Yani bu sadece beyaz kapatmak için saç boyatmak anlamına gelmiyor. Sizi daha genç göstermesini istiyorsanız, saçlarınıza özel zaman ayırmalısınız.

Salma Hayek'in saç stilisti Marcus Francis'in bu konuyla ilgili bazı önerileri var:

"Saçlarınıza haftalık kürler uygulamaya en geç 30'lu yaşlarınızın sonlarında başlamalısınız. Çünkü saçlarınızı besleyen hormonlar özellikle menopozla birlikte azalacak. Saç uçlarınız kuruyacak, dökülmeler artacak ve parlaklığı azalacak. Bu yüzden bakım serumları almalısınız. Saç tipinize uygun bir şampuanı ve mutlaka saç kremini kullanmalısınız. Kremli şampuanlardan uzak durun, iki ürünü ayrı ayrı kullanın.

Renk olarak ana renginize yakın bir dip ve gölge deneyebilirsiniz. Ten renginiz müsaitse platin gibi iddialı açık renkler de deneyebilirsiniz. 40'lı yaşlarda en önemlisi saç kesiminizdir. Saç uçlarınızın parlaklığını korumak için düzenli olarak uçlarından kestirin. Yüzünüze dökülen tutamlara mutlaka kat ekleyin. Çerçeveleyen tutamlar kırışıkları da gizler, şık bir gölge yaratır."

Güzellik her yaştadır, siz sadece bakımınızı ihmal etmeyin!

Yorumlar