8-9 Kasım Yoga Festivali!

Ailece katılabileceğiniz bir sağlık ve spor festivali : Yoga Academy Festivali!

8-9 Kasım Yoga Festivali!

Şehrin yoğun kalabalığından doğanın huzurlu kucağına kaçmak isteyenleri, Yoga Academy bu ay da 8-9 Kasım haftasonunda Şile Resort Hotel’de düzenlediği Yoga festivaline davet ediyor.

“0’dan 100’e Herkes için Yoga” sloganıyla yola çıkan Yoga Academy Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek Yoga okulu olma özelliğini koruyor ve  yurt içi ve yurt dışından birçok Yoga severi biraraya getiriyor. 

Festival, Yoga Academy’nin kurucusu, Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf önderliğinde gerçekleşecek. Akif Manaf, içinde olduğumuz sonbahar mevsiminde kısalan günlerin ve uzayan gecelerin her kesim ve yaştan bireyin üzerinde yarattığı psikolojik etkileri azaltmak ve her türlü hastalığa karşı vücut direncini artırmak için çok etkili bir araç olan Orijinal Yoga Sistemi’nin faydalarını kısaca şöyle aktarmakta:

1.Yoga strese iyi geliyor, dinlendiriyor ve aynı zamanda size ruhunuzu hissettiriyor. Vücudunuzu forma soktuğu kadar zihinsel yorgunluğunuzu da alıyor. Yoga yapanlar yapmayanlara göre, gündelik hayatlarında çok daha az stres yaşıyor. Yoga yapanlar, özellikle karın ve baş ağrısı çekmiyor.

2.Yoga kan basıncını düzenliyor. Yoga yapan kişilerde kalp krizi riski azalıyor. Yoga yapanlar dolaşım hastalıklarına da yapmayanlara göre daha az yakalanıyor. Çünkü Yoga sırasında vücut, kendine yararlı salgılar üretiyor ve bu salgılar Yoga çalışması bittikten sonra da yararlılığını sürdürüyor.

3.Yoga bağışıklık sistemine çok faydalı ve Yoga yapmak bedenin bağışıklık sistemini güçlendiriyor.  Böylelikle nezle, grip ve diğer mikrobik hastalıklara ve bunların tetiklediği rahatsızlıklara karşı vücudun direncini artırıyor. Uzmanlara göre bunun nedeni, Yoga çalışmasının bedeni rahatlatmasıdır. Bu rahatlık sonucu, vücudun hastalıklara karşı direnci artar.

4.Yoga davranışınıza yansıyor. Düzenli Yoga uygulayan kişilerin yüzde yüzü depresyona girmiyor. Depresyon onların kapısını çalmıyor.

fest-111.jpg

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Yoga Sistemi’ndeki olumsuzluklardan sakınma kurallarını ve olumlu olanı yaşama geçirme becerisini öğrenen bireyler, sağlıklı ilişkiler kuruyorlar ve sosyal ilişkilerde başarı gösteriyorlar. Sağlıklı, refah dolu, özgür, huzurlu ve mutlu bir hayata dair karar sizin elinizdedir. Yoga tekniklerini düzenli olarak değişmez kararlılıkla uygulayın, kesinlikle başarıya ulaşacaksınız.

Festival programında Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf ile, Çakra (Enerji Merkezleri) tekniklerinin yer aldığı pratik Yoga dersleri ve öğrencilerin sorularına simultane cevapların verildiği interaktif söyleşinin yer aldığı Tüm Sorulara Cevaplar bulunmaktadır. Ayrıca Yoga Academy antrenörleri tarafından verilen Meditasyon, Nefes Teknikleri, Zayıflamak için Yoga, Güneş Enerjisi ile Bağlantı ve Ay Enerjisi ile bağlantı çalışmaları da programda yer almaktadır.

Yoga Festival Tarihi :
8-9 Kasım 2014 - 1 gece 2 gün.

Çalışmalar:

Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf yönetiminde,

8 Kasım Cumartesi:   Saat 11.00 pratik çalışma
*Muladhara Çakra Teknikleri - Özgüvenin geliştirilmesi
8 Kasım Cumartesi:   Saat 14.00 Meditasyon
8 Kasım Cumartesi:   Saat 15.00 Zayıflamak için Yoga
8 Kasım Cumartesi:   Saat 17.00 pratik çalışma
*Svadisthana Çakra Teknikleri - Yaratıcılığın geliştirilmesi

8 Kasım Cumartesi:   Saat 20.00 Söyleşi,

Tüm Sorulara Cevaplar

8 Kasım Cumartesi:   Saat 23.30 Çandra Namaskara- Ay enerjisi ile bağlantı

9 Kasım Pazar:  Saat 07.00 Surya Namaskara- Güneş enerjisi ile bağlantı
9 Kasım Pazar:   Saat 08.00 pratik çalışma
*Manipura Çakra Teknikleri - Kararlılığın geliştirilmesi
9 Kasım Pazar:   Saat 13.30 Nefes Teknikleri
9 Kasım Pazar:   Saat 15.00 pratik ders
*Anahata Çakra Teknikleri - Sevginin geliştirilmesi

Yorumlar