Aşk acısı neden oluşur ve nasıl geçer?

Einstein College of Medicine'dan nörolog Lucy Brown aşk acısını açıklıyor.

Aşk acısı neden oluşur ve nasıl geçer?

Hayatınızın aşkı sizi terkettiğinde kabul edinki biraz çılgına dönüyorsunuz. Bunun sebebi, beyninizin içindeki nero sistemin çelişkisinden kaynaklanıyor. Tıpkı yeniden aşık oluyormuşsunuz gibi ancak bu sefer tersine hareket ediyor.


İlişkinizin 6 ay ya da 4 yıl sürmüş olması hiç bir şey değiştirmiyor. Beyniniz sizi, aşık olduğunuz ilk evredeki gibi takıntılı bir konuma geri gönderiyor.


Einstein College of Medicine'dan nörolog Lucy Brown konu hakkında şunları söylüyor: "Romantik reddedilmeler, diğer sosyal reddedilmelerin verdiği acıdan daha büyük çünkü romantik ilişkiler, beynin daha ilkel bölümlerinde hissediliyor. Uyarılma, acıkmak ya da susamak gibi ilkel ihtiyaçlarımızla aynı bölgede gerçekleşiyor."


Profesör Brown'a göre acı hissi genellikle 6 ay ile 2 yıl içinde azalıyor. Ancak bu acı doğal bir süreç ve bu süreçten kaçmak imkansız. "Küçük bir ayrılıkta bile duygularımız inciniyor fakat başka bir insana tekrar bağlanmak için kendini tamir etmeye başlıyor."


Profesör Brown, ayrılık acısını daha çabuk atlatmak için bir de tüyo veriyor: "Biliyorum, bu süreç zor ve zaman gerektiriyor. Ne var ki, sevgilinizden ayrıldığınız andan itibaren iyileşme süreciniz başladığını unutmamalısınız. Tamamen iyi hissedene kadar, yazı yazmanızı tavsiye ediyorum. Aklınıza gelen güzel anıları değil, eski sevgilinizin ne kadar kötü alışkanlıkları olduğunu, kabalıklarını, size antipatik gelen huylarını yazın. Bunu yapmak süreci hızlandıracaktır."

Yorumlar