Ayakkabı vurmaması için ne yapılması gerekmektedir?

Ayakkabı vurması demek bütün bir günün rezil olması anlamına gelmektedir. Ayakkabı vurmalarının önüne geçmek bu önerilere göz atabilirsiniz.

Ayakkabı vurmaması için ne yapılması gerekmektedir?

Genellikle kadınların görünüş için çektikleri büyük sorunlar arasında yer alan ayakkabı vurması o günün berbat geçmesi demektir. Özellikle pahalı olmasına veya ucuz olmasına bakmaksızın ince, uzun topuklu ayakkabılar ayakkabı vurmalarına neden olmaktadır. Ayaklarınızdaki yaralara ve gününüzün berbat geçmesine engel olmak için bir kaç önerimiz var! Bu önerilerle gününüzün rezil olmasına izin veremeyerek gününüzü rahatlıkla geçirebilirsiniz....

ayakkabı vurması

Ayakkabı vurmasına engel olmak için...

- Satın aldığınız ayakkabının yapısı sert ise yapmanız gereken kalın bir çorap giyip, evin içerisini şöyle bir kaç kez turlamak olacaktır. Böylelikle sert yapılı ayakkabınız bir nevi yumuşatmış olacaksınız.

- Satın aldığınız ayakkabı ayak numaranıza uymasına rağmen sıktığını hissediyorsanız 24 saat boyunca ayakkabınızı kalıpta bekletebilirsiniz.

- Çok sevdiğiniz bir ayakkabı var ve sürekli olarak ayakkabınız aynı yeri acıtıyor veya vuruyorsa ayakkabınızı giymeden önce o bölgeyi bantlamanızı öneriyoruz. Genellikle ayağınızın acıyan yerine bant takmalarını önerseler bile aslında yapmanız gereken ayakkabıyı bantlamaktır.

- Evet bu önerimiz size oldukça garip gelebilir ancak denediğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Ayakkabınız tüm denemelerinize rağmen ayağınızı vurmaya devam ediyorsaayakkabınızı buz dolabı poşetine sıkıca sarıp buzdolabınızda bekletebilirsiniz.

Ayakkabınızı vurmaması için bir takım öneriler...

Pişik kremi

Ayakkabı ayağınızı vurduysa yara olan yere pişik kremi sürebilirsiniz. Pişik kreminin hücre yenileyici özelliği bulunmaktadır. Böylelikle yaralarınız çok çabuk iyileşebilir.

Yumurta

İşte size şaşıracağınız bir yöntem daha yumurtanın ayakkabı vurmalarına karşı iyi geldiğini biliyormuydunuz. Ayağınızı vuran yere ince bir tabaka yumurta sürebilirsiniz.

Diş macunu

Gün içerisinde ayakkabı ayağınızı vurduyla ayağınızı iyileştirmenin bir yöntemi de içerisinde nane aroması bulunmayan diş macunudur! Yara olan yere ince bir tabaka diş macunu sürerek yaranın çabuk iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Aloe vera

Birçok cilt problemine iyi gelen aloe verayı ayakkabınız ayağınızı vurduğu yere sürerek iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Yorumlar