Bitki çayları zararlı mıdır?

Hergün tükettiğimiz bu çayların fazlasının zararlı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Bitki çaylarının bilinçsiz tüketimi sonucunda mide ve böbrek rahatsızlığına hatta ölüme bile neden olabiliyor!

Bitki çayları zararlı mıdır?

Kış aylarının yaklaşmasıyla mevsim geçişleri ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalıklara takviye olarak bitki çayların bolca tükettiğimiz bir mevsimdir. Uzmanlara göre bu aylarda çokça tükettiğimiz bitki çayları ıhlamur, kuşburnu, adaçayı ve zencefildir. Her ne kadar bitkisel olsa bile tüketirken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü bitkisel olan her şey faydalı olduğu anlamına gelmez. 

Bitki çaylarını tğketirken adaçayı, kekik, nane gibi bitkiler birleştiği zaman ortaya çıkan etkinin daha da güçlü olduğunu kişinin bilmesi gerekmektedir. Bu yüzden bu çayları bilinçsiz bir şekilte tüketim sonucunda böbrek, mide rahatsızlığı gibi ölüme yol açabilecek sorunlara yol açmaktadır. 

Bu bitkileri tüketirken dikkat edilmesi gereken birkaç önerimiz var; Bu çayları tüketirken bildiğiniz güvenilirliği olan aktarlardan alışveriş yapmalısınız.  bitkinin hangi dönemde toplandığı, yetiştiği ve iyi bir şekilde kurutulup kurutulmaması sağlığınız için önemlidir.

Yorumlar