Bodrum kalesinde bale rüzgarı

15 Ağustos'ta başlayacak 9. Bodrum Dans Festivali, farklı dans türlerinin sergilenceği sahnede hem Mevlana hem rock'n'roll da olacak.

Bodrum kalesinde bale rüzgarı

Hemen her temsilin yüzde 100 doluluk oranıyla gerçekleştirildiği Bodrum Dans Festivali’nin 9’uncusu 15 Ağustos–3 Eylül tarihleri tarihi Bodrum Kalesi’nde yapılacak. Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü’nce Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalin açılışını ‘İstanbul Mozaik’ adlı gösteriyle İstanbul Devlet Balesi yapacak. ‘Mi Favorita’, ‘Creatures’ ve ‘2. Senfoni’ adlı üç bölümden oluşan eserin koreografları sırasıyla U. Scholz, P. de Bana ve J. Martinez.

Seçkin repertuvarları ve olağanüstü sahne performansıyla ünlü St. Petersburg Boris Eifman Devlet Bale Topluluğu ‘Ben, Don Kişot’ adlı eserle 18 Ağustos’ta festivalin konuğu oluyor. Eseri Rus balesinin büyük isimlerinden Boris Eifman sahneye koyuyor.

Almanya’dan konuk olan Mecklenburg Schwerin Devlet Bale Topluluğu, Akdeniz’in çılgın kızı ‘Carmen’le festivalde. Yaptığı modern koreografilerle de tanınan dünyaca ünlü koreograf Young Soon Hue’nin sahneye koyduğu eser, 21 ve 22 Ağustos’ta sahnelenecek.

Hem Mevlana hem rock’n roll

Washington Bale ise ‘Rock’n Roll’ (Sallan Yuvarlan) adlı rock baleyle 25 ve 26 Ağustos tarihlerinde seyirci karşısında olacak. Bu ilgi çekici eser üç bölümden oluşuyor: Koreograf Trey McIntyre’nin ‘High Lonesome’, koreograf Septime Webre’in ‘Fluctuating Hemlines’ ve koreograf Christopher Bruce’un Rolling Stones’un müzikleri üzerine yaptığı ‘Rooster’.

Devlet Balesi’nin başkoreografı Mehmet Balkan’ın sahneye koyduğu ‘Mevlana’nın Çağrısı’, 29 Ağustos akşamı Bodrum Kalesi’nde vücut bulacak. Mevlana Celaleddini Rûmî’nin evrensel bir kişiliğe dönüşümünde köşetaşı sayılabilecek olayların beden dili ve Can Atilla’nın özgün müziği eşliğinde anlatılacağı eserde Mersin ve Samsun Devlet Balesi dansçıları sahneye çıkacak.

Festivalin kapanışını ise yedi erkek kardeşten oluşan ünlü İspanyol topluluk Los Vivancos yapacak. Daha önce de festivalde sahneye çıkan ve hayli ilgi gören topluluğun ‘Los Vivancos 7 Kardeş’ adlı gösterisi 1, 2 ve 3 Eylül’de seyirciyle buluşacak.

Yorumlar